Kulttuurijohtaja palasi Suomeen ja ällistyi: "Ei Guggenheim ole mikään messias, vaan täynnä vedätystä"

Helsinkiin rakennettavaksi suunniteltu taidemuseo Guggenheim saa osakseen tiukkaa kritiikkiä Leena-Maija Rossilta, joka on vastikään palannut Suomeen New Yorkin kulttuuri-instituutin johdosta. Guggenheim Helsinki

Jari Pietiläinen

New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajana toiminut Leena-Maija Rossi on palannut takaisin Suomeen. Ensi töikseen hän ottaa Facebook-päivityksessään tiukasti kantaa taidemuseo Guggenheimin tuloon Helsinkiin.

– Olen vastikään palannut viiden vuoden jälkeen New Yorkista Helsinkiin ja suorastaan hämmentynyt kaupungin kulttuuritarjonnasta. Tämä ei todellakaan ole nuokkuva kaupunki, kaikkea muuta, Rossi ihmettelee.

Rossin mukaan myös Helsingin museot toimivat kansainvälisesti ja gallerioissa on tarjolla kiinnostavaa taidetta jatkuvalla syötöllä. Sen sijaan Guggenheim-hanketta hän suomii kovalla kädellä.

– Pidän harmillisena sitä miten Guggenheimin asian ajajien perustelut on monella taholla nielaistu sellaisenaan. Ei Guggenheim ole mikään messias, joka pelastaisi nuokkuvan kaupungin ja toisi tänne kauankaivatun kulttuurin, Rossi korostaa.