Lukijat äänestivät: Tämä kahvila on Vantaan paras

YLEISÖÄÄNESTYS Asiakkaat arvostavat ystävällistä palvelua, laadukkaita leivonnaisia ja hyvää kahvia.

Café Berry on monen martinlaaksolaisen olohuone. Funi Nguyen on kahvilassaan paikalla aina kun se on auki. Noin 30 paikkaa on Nguyenin mukaan ihannekoko kahvilalle. – Kun Berry ei ole liian iso, se on kotoisa ja lämminhenkinen. Päivi Tuovinen

Marketta Karjalainen

”Ei Vantaalla ole kunnon kahviloita. Kunnon kahvila ei ole mikään ketjukuppila, vaan oikeasti kahvitteluun leivoksineen ynnä muuhun keskittynyt paikka, joka ei sijaitse missään kauppakeskuksessa tai asemalla. Muutenkin suomalaisessa kahvilakulttuurissa olisi parantamisen varaa”. Näin arvioi nimimerkki Kahvikissa.

Kaikki eivät näe tilannetta yhtä huonona. Kaikkiaan 572 muuta kisaan vastannutta löysi Vantaalta suosikkikahvilansa.

Vantaan Sanomien järjestämän äänestyksen Vantaan parhaasta kahvilasta voitti 195 äänellä Martinlaakson ostarilla sijaitseva Café Berry.

Toiseksi kiri Myyrmannin kahviloista Cafe Nuvo (ent. Cafe Bretagne) 155 äänellä.

Kolmanneksi sijoittui tikkurilalainen tulokas, viime kesänä Dixin naapuriin avattu Kahvi Charlotta, joka sai 75 ääntä.

– Wau, olen otettu! Kuka tuli toiseksi, kommentoi Funi Nguyen Café Berryn voittoa.

Kolme vuotta sitten yrittäjäksi ryhtynyt nuori nainen kertoo olevansa yllättynyt, että Berry ohitti monia pidempään toimineita ja tunnetumpia kahviloita.

– Kiitos tästä kuuluu asiakkailleni. Moni tuli kertomaan, miten iloisia ja ylpeitä he ovat, kun Berry on päässyt ehdokkaaksi kilpailuun. Monille on todella tärkeää, että Martinlaaksossa on tälläinen yhteinen olohuone, Nguyen kertoo.

Näin vastaajat perustelivat valintojaan:

Berryssä on erittäin hyvä laatu ja ystävällinen palvelu. Martinlaakson olohuone. Ensiluokkainen palvelu ja juuri paistetut leivonnaiset ovat niiin hyviä. Tuotteet ovat erinomaisia ja asiakaspalvelu. Latte on parasta mitä kahviloissa saa. Maukkaat salaatit ja uuniperunat, myös lounaspaikkana Martinlaakson paras. Lämminhenkinen ja kotoisa paikka, ihanat tuotteet

Nuvossaon aina hyvä tunnelma. Myyjät hymyilee ja ovat todella avuliaita. Ja omistajat ovat aina iloisia. Mukavan rauhallinen sijainti, ystävällinen palvelu. Miellyttävä ja siisti ympäristö. Monipuolinen valikoima juotavaa ja syötävää. Pääkaupungin paras espresso. Kahvi on laadukasta ja kahvikupin koko hintaan nähden selvästi halvempi kuin kilpailijoilla.

Charlottan miljöö on ihana, hyvät kakut sekä sopivasti työmatkani varrella. Ei mikään tylsä ketju, vaan panostetaan kahvien laatuun ja eettisyyteen. Mukavat työntekijät ja viihtyisä kahvila hyvällä paikalla juna-aseman läheisyydessä.

Tässä vastaajien luonnehdintoja Vantaan muista kahviloista

Beer & Cafe Solmu, Kivistö tarjoaa jokaiselle jotakin. Kesällä on mukava istuskella terassilla ja juoda laadukkaita kotimaisten panimojen juomia, nauttia ylellisen makuinen vanilija-latte ja katsella ohi ajavia autoja. Sisustus on moderni, mutta kotoisa. On lautapelejä, pelikoneita ja visailuja. Tekemistä jos sitä tarvitsee. Henkilökunta on ystävällistä ja Solmussa vierailu tuntuu pieneltä minilomalta arjen keskellä. Eka kahvila Kivistössä ja viihtyisä!

Coffee House, Jumbo mukava ja osaava henkilökunta, hyvä ja laadukas tuotevalikoima.

Cafe Zino, Dixikokonaisuus, hyvä palvelu, hyvä kahvi ja muut tuotteet. Erittäin suosittu.

Robert's Coffee, Jumbo hyvä palvelu, hyvää kahvia, saa jäätelöä ja viihtyisä kahvila! Hyvä asiakaspalvelu, mukava ja viihtyisä paikka missä istua, jutella, tehdä töitä ja ihan vain nauttia kahvista.

Kahvila Merja, Tikkurila tuoreet pullat ja hyvä palvelu .

Cafe Korsoviihtyisä, rento pieni kahvila, jossa ystävälliset työntekijät sekä todella herkullisia leivonnaisia. Parhaat leivokset ja ihanan tytöt.

Cafe Kuusijärvimikäs sen parempaa kuin kuuma kuppi kahvia luonnon helmassa. Kaiken leipoo omistaja itse, kehittää uusia makuja, reseptejä, kakkuja, piiraita. Y ystävällisiä, rentoja, iloisia tyttöjä. Ihana ilmapiiri. Valoisa ja hyvin hoidettu kauniissa ympäristössä. Monipuolinen annosvalikoima ja viikoittainen lounasvalikoima. Palvelu on hyvää ja ystävällistä. Lisäksi TV:n katselumahdollisuus, joka monipuolistaa Cafe Kuusijärven olemusta.

Starbucks, Jumbo Starbucks-kahvit ovat aina hyviä, joi niitä sitten kotona kylminä kahvijuomina tai itse kahvinkeittimellä tekemällä tai käymällä Starbucksin kahvilassa.

Starbucks, Myyrmanni mukava palvelu ja isot kahvit ja saa ladata kännykkää

Kulmakonditoria, Myyrmanni hyvä kahvi, tummaa paahtoa saa, tuoreet suuret leivonnaiset.

Ursula, Leppäkorpi lämminhenkinen, tuoretta paikan päällä paistettua pullaa ja muutakin syötävää tarjolla. Ihanan iloinen ja pirteä omistaja.

Aschan Coffee & Deli, Tikkuraitti Ystävällinen henkilökunta, hyvä kahvi ja ihanan iso teekuppi, jossa kunnon teetä. Kerrassaan suussasulavat kakkupalat. Rauhallinen ilmapiiri.

Kahvitupa Laurentius, Kirkonkylä ihanat tarjottavat ja kaunis, rauhallinen miljöö. Aito tunnelma. Poikkeaa massasta miljöönsä ja tarjottaviensa suhteen. Tänne voi lähteä ihan asiakseen, kun taas massakahvilaan tulee mentyä, jos huikoo tai pakko saada välipalaa.

Kahvila Veinin MyllyIhana ja tunnelmallinen!

Kahvila Deliberisaa nauttia kahvit laiturilla. Viihtyisä ja onnistunut sisustus veneineen. Tuoreita, raikkaita ja järkevästi hinnoiteltuja tuotteita. Luonteva ja ystävällinen palvelu. Huikea palvelu ja tuotteet, hinta jopa liian alhainen tasoon ja sijaintiin nähden.

Nämäkin saivat ääniä

Ehdolla Vantaan parhaaksi kahvilaksi olivat myös Aschan Coffee & Deli, Beer & Cafe Solmu, Cafe Picnic (Tikkurila), Cafe Zino, Cafe Einstein, Cafe Kuusijärvi, Cafe Korso, Ciao! Caffe, Kahvitupa Laurentius, Kulmakonditoria (Tikkuri), Robert´s Coffee (Dixi) ja Starbucks (Jumbo).

Joku muu, mikä? -kohdassa ääniä saivat Robert´s Coffee (Jumbo), Askiston Leipomon Kahvila, Wayne´s Coffee (Myyrmanni), Marian Konditoria (Tikkurila), Fazerin Vierailukeskus, Deliberi, Kulmakonditoria (Myyrmanni), Starbucks (Myyrmanni), Ursula, Coffee House (Jumbo), Kahvila Merja ja Veinin Mylly.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 2. Lapinlahden rantamuuri on niin huonokuntoinen, että se voidaan joutua korjaamaan
 3. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 4. Yllättävä muutos helpottaa pyöräilyä: Helsinki sallii molempiin suuntiin polkemisen osalla yksisuuntaisia katuja
 5. Helsinki avaa kaksi uutta näytteenottopistettä ja kiirehtii maskien käyttöönottoa
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin Sokokselle aukeaa 3 uutta ravintolaa – osa ruoasta peräisin alakerran S-marketista
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. T24: Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä
 14. T24: Virossa on hukkunut tänä kesänä enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna
 15. Lukijalta: Helsinkiläisten parhaat puolet näkyvät Senaatintorilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 6. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 7. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 8. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 9. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 12. PÄÄKIRJOITUS: Ranta-ahon ympärille luotu sädekehä on vaarallista glooriaa
 13. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 14. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 15. Suunnitellaanko Malmin lentokentälle ensi kesäksi 100 000 ihmisen jättitapahtumaa? – "Helsinki kiinnostaa edelleen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.