Pasilan asema puretaan ensi kesänä – väliaikainen asema 2,5 vuodeksi

RAKENTAMINEN Mullistukset Pasilassa jatkuvat. Väliaikainen juna-asema otetaan käyttöön maaliskuussa.

Keski-Pasilan mittava uudistuminen etenee Pasilan aseman purkamisella ja alueen liikennejärjestelyjen muutoksilla.

Väliaikainen rautatieasema otetaan käyttöön maaliskuussa ja se palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat.

Pasilan nykyinen asema suljetaan ensi kesäkuussa ja sen purku aloitetaan: asema puretaan hallin lattiatasoa myöten. Uudesta asemasta tulee osa Keski-Pasilan keskukseksi rakennettavaa Triplaa.

Väliaikainen asema toteutetaan siltarakenteena: asemasilta kulkee raiteiden päällä, siirtymäsilta vie Ratapihantien yli Itä-Pasilan puolelle ja yhdyssiltaa pitkin kuljetaan siirtymäsillalta Opastinsillalle. Asemasillan itäpäässä on kolmikerroksinen väliaikainen asemarakennus, jossa on lämpimiä odotustiloja sekä kaksi liiketilaa.

Noin 10 metriä leveältä asemasillalta on hissit ja portaat jokaiselle laiturille. Siirtymäsilta Ratapihantien yli Veturitorille on noin viiden metrin levyinen ja sen itäpäädystä on kulku katutasoon portaita pitkin tai hissillä.

Liukuportaita ei väliaikaiselle asemalle tule, koska ne ovat kallis ja hankala ratkaisu toteuttaa.

Aseman saattoliikenne on Veturitorilla, samoin kuin 130 pyöräpysäköintipaikkaa.

Osa väliaikaisen aseman siltarakenteesta on jo paikallaan. Loppuvuoden aikana rakennetaan Ratapihantien ylittävä siirtymäsilta sekä Opastinsillalle vievä yhdyssilta. Niiden perustustyöt vaikuttavat jonkin verran liikenteeseen. Ajoyhteys Veturiparkkiin säilyy entisellään.

Pasilan asema on Suomen toiseksi vilkkain asema, jolla pysähtyvät kaikki junat lukuun ottamatta Pietarin-liikenteen junia. Väliaikaisella asemalla on R-kioski, Subway-ravintola, wc-tilat ja VR:n ja HSL:n lippuautomaatit. Asemalla on myös aikataulunäytöt ja kuulutusjärjestelmä. Matkatavaroiden säilytystä tai pankkiautomaattia väliaikaisasemalla ei ole.

Väliaikaisen aseman aikana käytössä on edelleen aseman pohjoinen alikulku, jossa on aikataulunäytöt ja HSL:n lippuautomaatti. Pohjoinen alikulku on sopivin reitti esimerkiksi Messukeskukseen ja Hartwall-areenalle suuntaaville.

Keski-Pasilan uudistushankkeesta löytyy tietoa verkosta www.uusipasila.fi.

Lue myös:Joukkoliikenne on Pasilassa etusijalla – näin Helsinki vastaa liikennejärjestelyjä haukkuville pyöräilijöille

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut