Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntokauppaan syntyi uusia hot spoteja – "Hinnat reippaassa nousussa, kun kysyntä ylittää tarjonnan"

ASUNTOKAUPPA Länsimetron varren tulevien asuntojen hintakehitys ollut omaa luokkaansa Espoossa.

Kilpailu länsimetron jatkeen asemien lähettyvillä sijaitsevista pienistä asunnoista käy kuumana.

Myyntijohtaja Hannu Haura Huoneistokeskuksesta kertoo, että metroasemien lähellä sijaitsevista asunnoista kilpailevat Espoossa nyt sijoittajat, nuoret parit ja varttuneempi väki.

–Länsimetron radanvarsiasuntojen hintakehitys on ollut ihan omaa luokkaansa, toki myös hyvin alueellista. Hintakehitys riippuu paljon siitä, kuinka paljon uutta alueelle rakennetaan, Haura sanoo.

–Vähäinen tarjonta nostaa luonnollisesti hintoja entisestään.

Kysyntä ylittää selvästi tarjonnan ja hinnat ovat olleet paikoin reippaassa nousussa.

–Länsimetron asemien läheisyydessä sijaitsevien asuntojen neliöhinnat ovat nousseet kymmenessä vuodessa vajaasta 50 prosentista jopa yli 80 prosentilla. Tämä on melko paljon yleiseen kehitykseen nähden, Haura sanoo.

Pienet asunnot hyvällä sijainnilla kiinnostavat nyt erityisesti asuntosijoittajia.

–Erityisen paljon nousupotentiaalia omaavilla alueilla on etenkin tarjouskaupan avulla saavutettu jopa 20–30 prosenttia korkeampia hintoja, sanoo Hannu Salo Kiinteistömaailma Espoonlahti Merituulesta.

Salon mukaan tällaisia erityisen kuumia kohteita ovat enintään puolen kilometrin päässä metroasemilta sijaitsevat pienet asunnot.

–Sijoittajat heräävät ensimmäisten joukossa, kun tiedossa on luotettavaa arvonnousua. Heillä on aikaa katsoa neljän viiden vuoden päähän.

Salon mukaan metron viivästyminen ei vaikuta asuntokauppaan.

–Metro kasvattaa Espoota. Tämä on kaikkien hyöty, metro ruokkii kysyntää sinne huonokuntoisempaan ja syrjäisimpäänkin asuntoon, Salo muistuttaa.