Levant avasi Lauttasaaressa, seuraavaksi mielessä Kallio

Lauttasaaren jälkeen Mazen Al Khadour aikoo viedä Levantin myös Kallioon. Ensimmäinen ravintola avasi Bulevardilla tammikuussa 2015. Marketta Karjalainen

Marketta Karjalainen

Ravintolayrittäjä MazenAl Khadourin bisnes on lähtenyt tukevaan nousukiitoon.

– Catering-tilauksia on paljon, tapahtumissa on vilkasta ja ravintolat keräävät asiakkailta kehuja. Juuri nyt bisnes menee niin hyvin, että olemme palkkaamassa yhden työntekijän lisää, Al Khadourkertoo.

Syyrialaissyntyisen yrittäjän Syriana Catering aloitti toimintansa vuonna 2013. Tammikuussa 2015 hän avasi Bulevardille ravintola Levantin Kuukausi sitten Levant alkoi pitää lounasravintolaa Lauttasaaressa.

– Lauttasaarelaiset ovat ottaneet meidät todella hyvin vastaan. Vaikka on hiljainen vuodenaika, asiakasvirta on hyvä, ruokaa kiitellään ja moni toivoo meidän olevan auki myös iltaisin. Jossain vaiheessa varmaan laajennammekin aukioloaikaa, Al Khadour arvelee.

Asiakkaiden pyynnöstä Levant aikoo kasvaa myös Kallioon heti kun sopiva tila löytyy.

Syrjäiseen Lauttasaaren kolkkaan tuloon on selvä syy.

– Olin töissä täällä töissä Voipojilla viisi vuotta sitten. Kun he lopettivat, ostin tämän ja aloimme valmistaa täällä ruokia. Tunsin paikan ja tiesin, mitä tässä tilassa voi tehdä.

Bulevardilla ja ruokarekassa, jonka voi tavata esimerkiksi Flow-festareilla, katuruokatapahtumissa ja Tuomaan Markkinoilla, Levant tarjoilee pelkästään kasvisruokaa. Catering on ryhtynyt valmistamaan myös vegaanikattauksia. Lauttasaaressa lounaslistalla on myös liharuokia.

– Asiakkaina käy läheisten yritysten työntekijöitä ja esimerkiksi lapsiperheitä kaikkialta Lauttasaaresta, ravintoloitsija kertoo.

Viime vuodet vallinnut ravintolabuumi on Al Khadourin mukaan Helsingille hyväksi.

– Kun tulin Suomeen 15 vuotta sitten, tilanne oli täysin erilainen. Etnisiä ravintoloitakin oli tosi vähän. Kilpailussa pärjää kyllä, kun ei tingi laadusta, hän arvioi.

Menestys ei tule ilman kovaa työtä. Al Khadourin viikonloput menevät usein catering-keikoilla ja arki kuluu ravintoloissa. Työntekijöitä yrityksessä on nyt kuusi.

– Se, että olen maahanmuuttaja, on bisnekselle sekä etu että haitta. Jos tekee asiat oikein, saa huomiota ja tukea. Levantille on käynyt näin.

– Toisaalta pitää taistella kovemmin, että pääsee esiin esimerkiksi ruokafestivaaleilla. Nykyisin kaikki tuntevat minut, minulla on hyvät kontaktit ja Levant kutsutaan tapahtumiin, mutta sen eteen on tehty todella paljon työtä.

Nimensä mukaisesti Levant tarjoilee Levantin-alueen eli Syyrian, Libanonin ja Palestiinan ruokaa, esimerkiksi mezejä, salaatteja ja falafeleja aitojen reseptien mukaan valmistettuna.

Levant (Bulevardi 15 ja Veneentekijäntie 4).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut