Tuure Kilpeläinen teki uutta levyä mielisairaalassa – "Kaikki häiriötekijät katosivat"

MUSIIKKI Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani julkaisee uutta musiikkia. Inspiraatiota löytyi erikoisesta paikasta.

Muusikko Tuure Kilpeläinen haki uusien kappaleidensa sanoitukseen inspiraatiota erikoisesta paikasta.

Kaihon Karavaani -yhtyeen solisti vetäytyi kirjoittamaan hylättyyn mielisairaalaan.

–Sain eräässä tila-arvonnassa Lapinlahden mielisairaalasta käyttööni tosi hyvän huoneen. Sain avaimet jouluaattona ja menin sinne. Huoneessa ei ollut mitään, vaan hommasin sinne pianon ja kirjoituspöydän, Neidon ryöstö-gobeliinin ja itämaisen maton, Kilpeläinen muistelee.

– Öisin siellä ei ollut ketään ja paikka oli tosi tyhjä ja ränsistynyt. Samaan aikaan minulla hajosi myös puhelin. Kaikki häiriötekijät ikäänkuin katosivat ja pääsin luovaan tilaan. Uskon, että se kuuluu kappaleistakin.

Tämä jännitys ei koskaan helpota."

Kokoonpanon uusi levy on nimeltään Surusilmäinen kauneus

–Levyllä ei sinänsä ole mitään yhtenäistä teemaa. Jos vertaa sitä entisiin, suunta on kuitenkin kohti jotain uutta. Tässä levyssä on mukana enemmän rytmillistä ajattelua kuin aiemmin. Ennen se oli enemmän sellaista slaavilaista kaahailua ja rämistelyä, Kilpeläinen muistelee.

–Levyn julkaisua on odotettu sellaisessa omassa kuplassa. Kohta kaikki kuulevat millaista se on. Tämä jännitys ei koskaan helpota. Tai ehkä sitten kun pääsee soittamaan.

Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani on aktiivinen keikkayhtye, joka teki viime vuonna pelkästään noin sata keikkaa. Kilpeläisen mukaan kyseessä oli tavallista hiljaisempi vuosi.

Muusikon mukaan pitkillä keikkamatkoilla viljellään hurttia huumoria ja opitaan tuntemaan bändikavereiden rajat. Viime vuosina matkakeskusteluihin on ilmaantunut myös uusi aihepiiri.

–Kaikilla on nykyään skidejä, joten niistä riittää aika paljon puhetta. Musiikkia tietty mietitään ja riidellään aikatauluista, laulaja nauraa.

Matkojen varrelta on kertynyt useita hyviä tarinoita. Yksi on painunut erityisesti Kilpeläisen mieleen.

–Käymme monesti keikalla kesäisin Syvälahden lavalla, joka on ihan korvessa aika lähellä Mikkeliä. Matkalla yövymme Mikkelissä ja käymme aina syömässä samassa Nepalilaisessa. Sunil-niminen tarjoilija oli tosi kiinnostunut meidän hommista, niin pyysimme häntä mukaan keikkailemaan.

– Hän innostui ja päätti lähteä. Meillä oli tuolloin kiire, mutta Sunilin setä vaati saada järjestää pientä purtavaa ja vähän tutkia, että mikäs juttu tämä nyt on. Siinä sitten odotettiin että päästäisiin liikkeelle. Lopulta päästiin ja oli mahtava nähdä, kuinka Sunil ja mukaan tullut kokki vapautuivat siellä keikka-autossa.

–Käydään nykyäänkin aina moikkaamassa Sunilia kun ajamme siellä päin.

Tuure Kilpeläinen

Suomalainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä.

Kaihon Karavaani -yhtyeen solisti.

Julkaissut useita sooloalbumeita.

Tehnyt kappaleita myös muille artisteille, esimerkiksi Jonna Tervomaalle, Jipulle, Vesa-Matti Loirille ja Kari Tapiolle.

Palkittiin vuonna 2011 parhaan miessolistin Emma-palkinnolla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut