Opiskelijat väänsivät viinipönikän "sisäkumista" foliohatun – kuvat

Joku nämä kuvat on Alkossa huomannut, joku ei: myymälöiden viinipussikeräystä vauhditetaan kuvilla laatikkoviinin "sisäkumista" tehdyillä foliohatulla ja käsilaukulla.

Kuka nämä mainiot kierrätystuotteet keksi ja kehitteli, Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho?

–Alko aloitti hanapakkausten kierrätyksen Helsingissä ja Uudellamaalla jo kesällä 2014. Viime keväänä Alko haki ideoita vastuullisuusviestintäänsä osallistumalla Mainostajien Liiton AdProfit-kilpailun juniorisarjaan, jossa kolmannelle sijalle ylsi Haaga-Heliaammattikorkeakoulun opiskelijoiden Anni Turusen ja Laura Ylä-Ajoksen idea nimeltä "Helppoa kierrättämistä", Iso-Aho kertoo.

Raadin jäsenet nauroivat ääneen."

Kilpailun ideaan perustuen myymälöiden viinipussikeräyksen ilme uudistettiin ja samalla 13 uutta myymälää liittyi mukaan keräykseen.

Viinipussista väsätyt foliohattu ja käsilaukku huomioitiin myös AdProfit-kisan tuomaristossa: Haaga-Helian aiheesta kertovassa uutisessa kerrotaan, että ”Ehdotus oli niitä harvoja kilpailutöitä, joille itsekin tuunausta joskus yrittäneet raadin jäsenet nauroivat ääneen!”.

Tuomaristo luonnehti ehdotusta "loistokkaan oivaltavaksi".

Turunen ja Ylä-Ajos osallistuivat kilpailuun Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luovan toimiston Krean suunnittelijoina.

Kilpailun toimeksianto oli Alkon vastuullisuusviestinnän kehittäminen.

–Viime kesän kampanja kolminkertaisti palautusmäärät eli asiakkaat ovat kiinnostuneet kierrättämään hanapakkausten viinipusseja. Osassa myymälöitä palautusmäärät ovat edelleen toki pieniä, Iso-Aho jatkaa.

Viinipusseista saadaan kierrätyspolttoainetta, jolla korvataan kivihiiltä sementin valmistuksessa. Ennen kaikkea pussien alumiini pystytään hyödyntämään, koska se sitoutuu tuotantoprosessissa täysin lopputuotteeseen.

Kesäkampanja kolminkertaisti viinipussien palautusmäärät."

Hanapakkausten sisäpussit ja viinipussit voi palauttaa Alkon Helsingin, Uudenmaan sekä Lounais-Suomen myymälöiden keräysastioihin.

Keräysastiaan voit palauttaa kaikki myynnissä olevat viinipussit muovisine hanoineen sekä hanapakkausten sisällä olevat kirkkaat tai foliopintaisetkin sisäpussit hanoineen.

Poikkeuksena Helsingissä Alkon keskustan Sokoksen alakerrassa olevan myymälä, Vanhan kauppahallin myymälä ja Eteläesplanadin myymälä, joissa viinipusseja ei kerätä.

Pakkausten kartonkikuoret kuuluvat kartonkikeräykseen.

Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei ole Alkon viinipussikeräyksen lisäksi yhtenäistä keräysjärjestelmää, joka kattaisi koko Suomen.

Tyhjät viinipakkaukset voi toimittaa kunnallisiin jätepisteisiin ja lajitella paikkakuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti. Hanapakkausten ja viinipussien sisäpussin alumiini ja etyylivinyylialkoholia sisältävä eristekerros hankaloittavat materiaalin kierrätystä.

Viinipussikierrätyksen järjestäminen on samalla Alkon sitoumus Itämeren suojeluun Baltic Sea Action Groupin jäsenenä. Kierrätysyhteistyökumppanina Alkolla on Lassila & Tikanoja.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut