Uhkauskirje säikäytti: 600 euron maksu aikuisviihteen lataamisesta

600 euron maksu aikuisviihteen lataamisesta säikäytti turkulaisen naisen, kertoo Kaupunkilehti Turkulainen. Nainen sai viime viikolla varoituskirjeen markkinaoikeuteen haastamisesta.

Kirjeessä todetaan yksityiskohtaisesti, miten hän on ladannut aikuisviihde-elokuvan BitTorrent-vertaisverkossa ja näin syyllistynyt tekijänoikeuksien loukkaamiseen. Maksamalla 600 euron hyvitysrahan nainen välttyisi asian etenemiseltä mahdollisesti poliisitutkintaan.

Naisen mukaan ilmoitettu IP-osoite ei ole perheen tietokoneen. Hänen mukaansa kukaan perheessä ei ole syyllistynyt elokuvan jakamiseen.

– On edesvastuutonta lähettää kirje, jolla muka suojellaan tekijänoikeuksia. Miksi se lähetetään vielä puoli vuotta myöhässä?

Nainen on ollut jo poliisiin yhteydessä ja rikosilmoituksen tekemistä hän vielä harkitsee. Nainen ihmettelee kirjeen uhkailevaa sävyä. Kirjeessä ei myöskään missään kohtaa todeta sen olevan lasku vaan maksu.

Lue tästä koko Turkulaisen juttu!

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut