Myös Tapanilassa hakattiin nuori: "Raahautui ovelle apua pyytämään"

Jussi Vehkasalo

Tapanilassa pahoinpideltiin nuorukainen sunnuntai-iltana kello kahdeksan jälkeen.

Helsingin poliisi tiedotti tänään julkisuuteen kahdesta muusta radanvarren kaupunginosan pahoinpitelystä ja ryöstöstä: Oulunkylän keskustassa nuorten poikien joukon epäillään pahoinpidelleen ja ryöstäneen 15-vuotiaalta pojalta rahaa ja Malmin aseman lähellä nuoren miehen epäillään lyöneen toista nuorukaista ja anastaneen tämän matkapuhelimen.

Oli raahautunut meidän ovelle apua pyytämään."

Tapanilan pahoinpitelytapausta on puitu tapanilalaisten omassa Facebook-ryhmässä.

Siellä eräs mies kertoo, että hänen tullessaan töistä kotiin oli kotona sohvalla istunut pahasti hakattu nuori.

–Tämä nuori oli meille täysin tuntematon. Oli raahautunut meidän ovelle apua pyytämään.

Pahoinpitelijöinä epäillään Facebook-kirjoituksen mukaan olevan neljä tai viisi maahanmuuttotaustaista 15–16-vuotiasta poikaa.

Tapanilaan oli soitettu poliisi ja ambulanssi.

–Tällainen ilmoitus löytyy. Ilmoitus on tullut Tasankotieltä, ketään siellä ei ole saatu kiinni. Pahoinpitelytapaus, rikoskomisario Mikko Halme kertoo.

Koirapartio etsi epäiltyjä pahoinpitelijöitä Tapanilan pimeässä illassa.

Kaikki juoksi huput päässä."

Eräs koiranulkoiluttaja kertoo Facebook-ryhmässä, että hän epäilee nähneensä tekijät, kun he juoksivat Tasankotien sisäpihan puolella.

–Kiinnitin huomiota siihen, et kaikki juoksi huput päässä. Niitä oli 4–5 ja olivat pitkiä ja hoikkia, kertoo koiranulkoiluttaja, joka ei ehtinyt nähdä suuntaa, jonne nuoret juoksivat.

Oulunkylän tapauksessa poliisi on antanut pahoinpitelystä ja ryöstöstä epäillyn päätekijän tuntomerkiksi "kuvausten perusteella mahdollisesti somalitaustainen poika" sekä sen, että "muu porukka koostui pääosin tummaihoisista nuorista, mukana myös yksi vaaleaihoinen poika".

Malmin tapauksessa epäilty on alle 18-vuotias tummaihoinen poika.

Satavarmasti on vaikea sanoa."

Onko tässä nyt kyseessä jokin junalla liikkuva nuorisojengi, joka liikkuu pääradan tuntumassa?

–Satavarmasti on vaikea sanoa, onko kyseessä yksi ja sama porukka. Ajallisesti se on Malmin ja Oulunkylän tapauksissa mahdollista. Myös se näissä on samaa, että epäillään useamman tummaihoisen henkilön porukkaa, Halme analysoi.

Hän on tutkinnanjohtajana Malmin ja Oulunkylän tapauksissa.

Parhaillaan poliisi selvittelee, olisivatko epäillyt rikokset tapahtuneet kenties jonkin valvontakameran näköpiirissä ja olisiko kuvamateriaalia saatavilla.

Lue uusin uutinen:Poliisi vahvistaa: Sama nuorisoporukka Helsingin ryöstöjen takana – "Tapanilan uhrilta varastettiin viisi euroa"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.