Tämä hevonen teki täydellisen kuvakuokkimisen! Eläinkuvakisan palkittuja kuvia katsoessa hymy on herkässä

Hevoseni oli juoksemassa poniystävänsä kanssa kun satuin nappaamaan tällaisen kuvan. En edelleenkään tiedä miten hevonen sai itsensä tuohon asentoon, mutta onneksi olin paikalla kameran kanssa. Lukijan kuva / Anniina Gullans

Ulla Yliherne

Photobombauksella eli suomalaisittain kuvakuokkimisella tarkoitetaan yleensä salaa toisen kuvaan tunkeutumista. Kuvakuokkiminen näyttää olevan täydellisesti hallussa Anniina Gullansin hevosella Eko L’Augevalilla eli Lassella.

–Lasse oli juoksemassa poniystävänsä Rambon kanssa, kun satuin nappaamaan tällaisen kuvan. En edelleenkään tiedä miten hevonen sai itsensä tuohon asentoon, mutta onneksi olin paikalla kameran kanssa, Gullans kertoo.

Hauska ja surrealistinen kuva vakuutti myös palkintoraadin, joka valitsi photobombaavan hevosen Etelä-Suomen Median eläinkuvakisan tämänvuotiseksi voittajaksi.

–Tämä on täydellinen tilannekuva! Kurkistavan hevosen ilme tekee valokuvasta lähes sarjakuvamaisen. Kuva naurattaa ja sitä jää katsomaan pitkään. Positio on erinomainen, valokuvaaja Johanna Erjonsalo kuvailee.

Etelä-Suomen Median lehtien kuvakisassa etsittiin hauskoja eläinaiheisia kuvia. Kisaan tulikin yli 600 toinen toistaan hilpeämpiä kuvia.

Kilpailun toiselle sijalle nostettiin Siru Rajalan ottama kuva lentävästä lumipallosta eli mittelspitz Kevinistä.

Lumipallojen kopittelu on yksi Kevinin suosikkiharrastuksista talvisin ja sitä tehdään täydellä sydämellä, kuten kuvasta näkyy.

–Upea kuva, jossa valkoinen koira, joka on itsekin vähän kuin lumipallo, leijuu mustassa taustassa lumipallon kanssa. Kuvassa on lentävän hetken lisäksi hieno kontrasti tumman taustan ja lumenvärisen koiran välillä, valokuvaaja Päivi Tuovinen toteaa.

Kilpailun pronssisijalle raati rankkasi Kati Lönnströmin kuvan "Peikot rannalla". Raati kehuu kuvan hienoa vastavalo-oivallusta.

–Kuvassa on rohkeasti jätetty pääkohteet alivalotuksen avulla varjoon ja silhuettien avulla luotu koirista järvenpeikkomaisia hahmoja, Tuovinen perustelee.

Palkintosijalla neljä on Risto Nihtilän ottama kuva isosta miehestä ja pienestä kissasta.

Pieni kissa ja iso mies vielä isomman puun takana väijymässä ties mitä.

Sijalle viisi ylsi Kaisa Kraavikin kuva kieltä näyttävästä sekarotuisesta Rollesta.

–Kauniina kesäpäivänä mökillä kuvasin koiraani Rollea, mutta se oli tätä mieltä ainaisesta kameran edessä poseeraamisesta. Rollella ilmeitä riittää, se on uros ja kaikkien kaveri. Hain nykyisin vajaan neljävuotiaan Rollen pentuna Riihimäen Onnentassusta, kun se etsi sitä kautta kotia veljiensä kanssa, Kaisa Kraavik kertoo.

Kuudennella sijalla palkitaan Rauno Hyyrösen ottama kuva "Syksy tulee – oletko valmis?".

Seitsemännelle sijalle kilpailussa ylsi Mari Sirkiän kuva Roope-koirasta.

–Olimme Roopen kanssa sänkkärilenkillä eräänä tuulisena elokuun päivänä. Pysähdyttiin hetkeksi haistelemaan tuulessa tuntuvaa syksyä ja ajattelin ottaa pari kuvaa Roopesta ja sen tuulessa lepattavista korvista. Olin jo nappaamassa kuvaa kun Roope yhtäkkiä käänsi päätään ja tässä tulos. Nykyään piskillä on uusi kutsumanimi, RoopeRopelikorva, Sirkiä paljastaa.

Kahdeksannelle sijalle rati nosti Ninni Sorrin kuva oven päällä löhöilevästä Luna-kissasta.

– Olen vilkas 1-vuotias. Jos äitini imuroi tai haluan tarkkailla ympäristöä, minä kiipeän oven päälle makoilemaan. Toinen mielipuuhani on vessanpöntön vetäminen. Äitini huutaa minulle, jos haluan vetää vessaa monta kertaa yöllä, Luna-kissa kertoo.

Kilpailussa järjestettiin omat sarjat myös Pahin mököttäjä/syyllinen kuville sekä hauskoille eläinvideoille.

Pahin mököttäjä -sarjan voittajan tarinoineen ja perusteluineen löydät täältä.

Hauskin eläinvideo -sarjan voittajan tarinoineen ja perusteluineen löydät täältä.

Kaikki eläinkuvakisassa julkaistut kuvat tarinoineen löytyy klikkaamalla tästä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Katso huikea iloittelu! Tässä ovat eläinkuvakisan hauskat videot
    12.10.2016 11:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut