Saiko Puotilan surmaaja vaikutteita Isisiltä? Näin poliisi kommentoi

Kuvituskuva. ESM arkisto

Riikka Jokinen

Helsingin poliisi ei ole löytänyt selittävää tekoa Helsingin Puotilassa tapahtuneelle surmalle, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf

Vuonna 1991 syntyneen miehen epäillään surmanneen vuonna 1930 syntyneen miehen heinäkuun lopussa. Mies löytyi kuolleena Puotilan kappelin läheisyydessä sijaitsevasta puistosta.

Kruskopfin mukaan epäilty on irakilaissyntyinen, mutta nykyään Suomen kansalainen. Hän on asunut Suomessa useita vuosia.

Poliisin selvityksen mukaan uhri ja epäilty eivät tunteneet toisiaan.

– Aiempi käsitys, jonka mukaan uhri valikoitui sattumalta, pitää edelleen.

– Epäiltyä tekijää vastaan tuli myös muita ihmisiä, joihin väkivaltaa ei kuitenkaan jostain syystä kohdistettu, Kruskopf kertoo.

Poliisi on kuullut epäiltyä. Kruskopf ei kuitenkaan suostu kertomaan tarkemmin kuulustelujen sisällöstä tai siitä, onko epäilty myöntänyt teon.

Motiivia teolle ei kuitenkaan ole löytynyt.

– Mitään selittävää tekijää epäiltyyn tekoon ei esitutkinnassa ole tullut ilmi. Terveydellistä puolta en voi kommentoida, hän toteaa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty toimitettiin sairaalahoitoon heti kiinniottamisen jälkeen.

Puotilan surmasta on kohistu sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun kävi ilmi, että surmasta epäilty mies esiintyy tiettävästi Palefacen uudella musiikkivideolla. Video on kuvattu ennen surmaa.

Osa keskustelijoista on myös pohtinut, onko epäillyllä tekijällä Isis-yhteyksiä tai liittyikö teko Isisin kehotukseen tehdä veitsi-iskuja länsimaissa.

Poliisi kiistää tällaiset huhut.

– Asian esitutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi epäiltävissä tekoon liittyvän mitään uskonnollisia ja / tai poliittisia viritteitä tai motiiveja.

– Esitutkinnassa ei ole myöskään tullut esiin seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä epäillyllä olleen Isis-yhteyksiä, Kruskopf tarkentaa.

Hänen mukaan myöskään esimerkiksi epäillyn Facebook-profiilista ei ole löytynyt selittävää tekijää.

– Poliisi toimii faktojen pohjalta eivätkä somehuhut ohjaa poliisin tekemää esitutkintaa, hän kiteyttää.

Puotilan surmasta epäilty mies vangittiin syyskuun lopussa todennäköisin syin epäiltynä taposta.Asia on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomi ensin -ryhmä marssii Puotilan kappelille – Seurakunta: "Emme anna heille mitään tiloja" 12.10.2016 18:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut