Jätkäsaaren tornihotelli avautuu – Kisa ravintola-asiakkaista kiristyy

HOTELLIT Vilkas hotellirakentaminen kasvattaa vauhdilla myös Helsingin ravintolatarjontaa.

Hotellit kilpailevat yöpyjien lisäksi myös ravintoloita ja baareja käyttävistä kaupunkilaisista. Hietalahden - Ruoholahden - Jätkäsaaren suunnalla palvelutarjonta kasvaa tuntuvasti, kun Clarionin tornihotelli maanantaina avaa ovensa Radisson Blue Seaside -hotellin (oikealla) naapurissa. Päivi Tuovinen

Marketta Karjalainen

Ne ajat ovat ohi, jolloin hotellit olivat vain nukkumista varten, julistaa tornihotellin ensi maanantaina Jätkäsaaressa avaava Clarion. Se aikoo olla kaupunkilaisten uusi olohuone ja houkuttelee kävijöitä huippukokin johtamalla ravintolalla.

Pelkästään oman hotellin asukkaat eivät riitä hotellien ravintoloille, mutta miten lyödä itsensä läpi Helsingin yhä monipuolisemmaksi ja runsaammaksi käyvässä ravintolakentässä? Clarion lupaa kansainvälistä huippulaatua, naapuri Radisson Blu hehkuttaa stadilaisuutta.

Helsingin ravintolakenttään Clarion raivaa tilaa newyorkilais-ruotsalainen julkkiskokki Marcus Samuelssonkeulakuvanaan.

Tornihotellin nousua ei ole seurattu toimettomina. Esimerkiksi naapuri, Hietalahden Radisson Blu Seaside on toteuttamassa täydellistä muodonmuutosta.

Ravintolakattaus on jo päivitetty. Bistro Gimis avasi kesäkuussa ja uusi aulabaari Ro-Ro viime maanantaina. Siinä missä Clarion liputtaa Manhattanin tuulahduksia, Radisson etsii stadilaisia juuriaan.

Ravintolapäällikkö Mari Blomqvistia kilpailun kiristyminen ei pelota. Hän uskoo, että paikallisuus on valtti, jolla pärjää kisassa ison naapurin kanssa.

Radisson Blu -ketjussa joka hotellilla on oma identiteettinsä ja tarinansa. Tässä hotellissa ne ovat urbaani satamamiljöö, Jätkäsaari ja Punavuoren citykulttuuri.

Paikallisuus merkitsee muun muassa yhteistyötä Suomenlinnan panimon ja helsinkiläisten tuottajien kanssa. Uuden baarin tarjonnasta löytyy stadilaisia makupaloja ja stadin henkeen luotuja drinkkejä, jotka ovat Son Of A Punch -cocktail-artistien käsialaa.

Rouhean stadilaisuuden viimeistelevät helsinkiläisen graffititaiteilija Ansverin työt.

–Tämä on ihana kehittyvä alue, jonne tulee koko ajan lisää asukkaita. Meidän tavoitteemme on olla koko lähialueen kivijalkaravintola ja -baari. Tietenkin toivomme myös hotelliasukkaiden jäävän meille syömään, Blomqvist sanoi.

Blomqvist uskoo, että kummankin hotellin ravintoloille riittää asiakkaita.

–On ihan kiva, että tänne tulee lisää toimijoita ja keskusta levittäytyy myös tähän suuntaan.

Saman naapuruston asiakkaista ovat tulossa kilpailemaan vielä kolme uutta hotellia: Art Hotel Helsinki, Hotelli Helsten sekä Wood City -korttelin hotelli. Sen rakentaminen alkanee SRV:n hankekehityspäällikön Johanna Karessuon mukaan ensi vuoden aikana. Parhaillaan käydään operaattorineuvotteluja.

Maineikkaita hotellien ravintoloita

Vuonna 1887 perustettu Hotelli Kämp toi mannermaisen loistohotellin ja laaturavintolan mallin Helsinkiin. Se oli niin sanotun paremman väen ja taiteilijoiden juhlapaikka.

Vuonna 1931 avattu Hotelli Torni oli aikanaan Suomen korkein rakennus. Sillä oli jopa oma gastronominen veljeskunta, Tornin ritarit.

Hotelli Hesperian yökerhossa järjestettiin aitojen latino-orkestereiden tähdittämiä talvikarnevaaleja vuosina 1979–1998.

Suomen gastronomien seura valitsi Hotelli Strand Inter-Continentalin Pamirin vuoden 1993 ravintolaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 2. Salaattibaarit tekivät paluun kauppoihin tauon jälkeen – "Koronan leviämisriski ottimien välityksellä pieni"
 3. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Upouuden koulun lasikatto ei kestänyt rankkasateita – "Seuraava ongelma on kosteuden aiheuttama huono sisäilma"
 6. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 7. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 10. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 11. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 12. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 13. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 14. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 15. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 3. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 4. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 5. T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan
 6. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 7. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 8. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 9. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 10. Upouuden koulun lasikatto ei kestänyt rankkasateita – "Seuraava ongelma on kosteuden aiheuttama huono sisäilma"
 11. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 12. Helsingissä hukkui kesäkuussa 5 ihmistä – MTV: Uimarannoille varoituskylttejä arabiaksi ja somaliksi
 13. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin
 14. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 15. Harva tietää tästä Mauno Koiviston 60-vuotisjuhlan kunniaksi tehdystä muistopaikasta Helsingissä – "Häpeällistä, ettei ole hoidettu"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.