Tutkija ällistelee ruoka-apua – US: "765 000 eurolla palkkaisi 20 sosiaalityöntekijää vuodeksi"

Köyhyystutkija Maria Ohisalo ihmettelee, miksi vähävaraisille tarkoitettua ruoka-apua jaetaan etupäässä yhden järjestön kautta. Arkisto / Vesa Marttinen

Jari Pietiläinen

Köyhyystutkija Maria Ohisalo (vihr.) ihmettelee tapaa, jolla sosiaali- ja terveysministeriö jakaa eduskunnan siunauksella ruoka-apurahaa järjestöille.

Tällä kertaa rahallinen apu on peräti 1,1 miljoonaa euroa, josta 765 000 euroa on osoitettu kristilliselle Samaria-järjestölle. Ohisalo kertoo näkemyksistään verkkolehti Uudessa Suomessa

Ohisalo kysyy, miksi raha jaettiin näin pienelle toimijalle, kun ruoka-apua jakavia tahoja on satoja.

– Ihmetyttää, miksi raha jaettiin Samarialle, joka ei ole ruoka-avun kentällä suuri toimija, hän kirjoittaa.

Köyhyystutkija nostaa myös esiin Samarian yhteyden perussuomalaisiin, jonka kansanedustaja Mika Niikko on ollut avustusasiassa puuhamiehenä. Niikko oli kertonut tuen olevan tulossa Samaria-yhdistyksen omassa lehdessä jo syyskuussa.

Ohisalo kritisoi myös sitä, että rahaa laitetaan pelkästään ruoka-apuun, kun leipäjonoissa käyvillä on tutkitusti monia ongelmia.

Hänen laskujensa mukaan 765 000 eurolla palkkaisi 15-20 sosiaalityöntekijää vuodeksi auttamaan ihmisiä monisyisten ongelmiensa kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut