Äiti haukkui tytärtään läskiksi, kauppias heitti ulos liikkeestä – "En voi enää vaieta"

Kuvituskuva. Veera Visuri / Arkisto

Jari Pietiläinen

Nykyajan äiti-tytär-suhteet ovat toisinaan äärimmäisen vinoutuneita: moni äiti masentaa neuvoillaan tyttäriään, jotka kannustuksen sijaan saavat osakseen silkkaa lyttäystä ja solvaavia sanoja.

Vaatetusliikkeessä pitkään työskennellyt Hanna Koskinen kertoo Facebookissa Maahantuojien Outlet -sivulla karuista asiakaskokemuksistaanHän paljastaa nähneensä omassa liikkeessään äitejä, jotka moittivat tyttäriään liikalihaviksi ja aiheuttavat surua ja mielipahaa.

Koskisen avautuminenon saanutaikaan valtavan palautteen tulvan. Vajaassa vuorokaudessa postaus on kerännyt yli 4 000 tykkäystä ja toistasataa toinen toistaan koskettavampaa vastausta.

Valtava määrä tyttöjä kertoo avoimesti siitä, miten heidän omat äitinsä ovat latistaneet omien lastensa itsetuntoa ajattelemattomilla sanoillaan.

– Onhan se aika tyrmistyttävää, että nuoret naiset tulevat ja kertovat avoimesti omalla nimellään tuollaisista tapauksista. Kyllä silloin täytyy takana olla aika rankkoja kokemuksia, Koskinen myöntää.

– En usko, että kyse on vain äiti-tytär-ilmiöstä. Olen kuullut myös poikien kertovan siitä, miten heidät omat isänsä ovat yrittäneet vuosien ajan painaa poikiaan alaspäin.

Koskisella on hyvä neuvo vastaaviin tilanteisiin joutuville tyttärille.

– Minun mielestäni hyvä ohje on se, että naiset eivät ota vaateliikkeisiin tai ylipäätään kauppoihin mukaan sellaisia myrkkyäitejä, jotka kylvävät ilkeitä sanoja.

– On erittäin hyvä kysymys, mistä tällainen ilmiö oikein johtuu. Onko se vain vallankäyttöä vaiko pelkkää ajattelemattomuutta omien vanhempien taholta? En tiedä siihen vastausta, mutta ongelma on kyllä todellinen.

Omalla kohdallaan hän ei kuitenkaan jäänyt asiassa sivulliseksi, vaan kertoo Facebookissa toimenpiteistään. Liikkeeseen oli tullut tyttärensä kanssa äiti, joka koko ajan moitti tyttärensä ulkonäkoä. Lopulta Koskisen pinna paloi.

– Olen koko liikeurani aikana heittänyt vain yhden ihmisen ulos silloisesta liikkeestäni. Muistaakseni tein sen sellaisessa tunteen palossa, että ovi oli tippua saranoiltaan. Se oli yksi teistä, Ajattelemattomista Äideistä, joka lensi kuin leppäkeihäs liikkeestäni. Minä en vaan enää kestänyt sinua hetkeäkään, joten poistin sinut varsin näyttävästi, Koskinen kertoo.

Lue tästä, miten kaikki tapahtui.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut