Gardenialle löytyi ostaja – Myyntineuvottelija: "Merkittävä suomalainen yritys"

PUUTARHA Viikissä sijaitseva Gardenia on saamassa uuden omistajan. Toiminta tullee olemaan Gardenian tapaan kaikille avointa.

Tyhjillään jo kohta vuoden päivät ollut trooppinen puutarha Gardenia on löytänyt ostajan.

Kaupunki on parhaillaan laatimassa kauppakirjoja ja hieromassa rakennuksista kauppoja ostajaehdokkaan kanssa.

–Tavoitteena on saada kauppa kiinteistölautakuntaan 20. lokakuuta, kertoo myyntineuvottelija Heidi Autiosuo Helsingin Uutisille.

Käytännössä kaupunki on myymässä Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristökeskus Fastighets Ab:n osakekannan. Maa jää edelleen kaupungin omistukseen.

Kiinteistölautakunnan jälkeen asia kauppa menee kaupunginhallituksen ja mahdollisesti kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi riippuen kauppahinnasta. Osakkeiden myynnissä yli viiden miljoonan euron kaupoista päättää valtuusto.

Autiosuo on niukkasanainen Gardenian uudesta omistajasta, koska kaupanteko on kesken. Sen verran rakennuksen mahdollisesti uudesta elämästä voi kuitenkin sanoa, että rakennus tulee säilymään julkisessa käytössä.

–Jos julkisella tarkoitetaan maksullista sisäänpääsyä ja kahvilaa, niin ainakin jossain mielessä se on siinä tapauksessa julkinen.

Ostaja on Autiosuon mukaan "merkittävä ja suomalainen yritys".

–Uskoisin, että toiminta on sellaista, että se on mahdollista saada menemään (kaupat tehtyä). Viikin ympäristössäkin uusi toiminta varmasti hyväksytään.

Uusi omistaja tarjoaa kaupan myötä Gardenialle luontevan jatkumon.

–Jos puhutaan talvipuutarharakennuksesta, niin kyllä, Autiosuo jatkaa.

Kauppahinta pysyy arvoituksena niin pitkään, kunnes kauppa on tehty.

Viikin ympäristössäkin uusi toiminta varmasti hyväksytään."

Gardenialle on yritetty etsiä pitkään ostajaa, sillä rakennukset asettavat toiminnalle tiettyjä rajoituksia. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi toimistorakennusta, lasinen talvipuutarha sekä varastoja.

Rakennukset ovat olleet kaupungille murheenkryyni jo vuosia, eikä vähiten suurten ylläpitokustannustensa vuoksi. Pelkästään tyhjillään rakennusten ylläpitokustannukset ovat 100 000 euroa vuodessa.

Kaupunki päätti viime vuoden lopulla laittaa rakennukset tarpeettomina myyntiin. Kaksivaiheisen myyntirupeaman jälkeen jäljelle jäi kaksi ostajaehdokasta, joista toisen kanssa kaupunki jatkoi neuvotteluita.

Gardenian toiminta kääntyi kannattamattomaksi viimeistään siinä vaiheessa, kun kaupunki alkoi vuosia sitten vähentää luontokoulupalveluiden ostamista kouluille.

Kaupunki omistaa Gardeniasta 90 prosenttia ja Helsingin yliopisto loput.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut