Meri-Rastilaan 4 000 uutta asukasta – paljonko kaupungin vuokra-asuntoja tulee lisää?

Väljästi rakennettuun Meri-Rastilaan mahtuu kaupunkisuunnitteluviraston mukaan 4 000 uutta asukasta. Jani Jakonen

Kaisa Paastela

Meri-Rastilaan suunnitellaan mittavaa kaupunkiuudistusta. Tavoitteena on tiivistää aluetta ja tuoda noin 4 000 asukasta lisää, ja samalla parantaa puistoja, aukioita ja katuja.

Kaupunkiuudistuksesta pääsee keskustelemaan Meri-Rastilan Aluefoorumissa tiistaina 27. syyskuuta kello 17.15 alkaen Meri-Rastilan ala-asteella.

Pro Meri-Rastila -liikkeen ja kaupunkisuunnitteluviraston järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan tekeillä olevasta täydennysrakentamissuunnitelmasta.

Lisäksi kuullaan, millaiseksi asumista ja liiketiloja sisältävä uusi ostoskeskus on muotoutumassa ja millaisin periaattein määräytyvät uusien asuntoyhtiöiden hallintamuodot.

Täydennysrakentamista on perusteltu muun muassa sillä, että vuokratalovaltaiseen Meri-Rastilaan saadaan lisää omistusasuntoja.

Paikallista näkemystä tuodaan esiin Vuosaari-Seuran kommenttipuheenvuorossa.

Kontulalaisen taloyhtiön edustaja kertoo tilaisuudessa siitä, millainen projekti tontin lisärakentaminen on taloyhtiön näkökulmasta. Tilaisuudessa esitellään myös Luonnonläheinen lähiökylä -tutkimuksen tuloksia.

Ennen tilaisuutta Meri-Rastilan torilla on jaossa kaupunkipuutarhan satoa kello 17 alkaen.

Meri-Rastilan täydennysrakentamisen mahdollistavan asemakaavan luonnos tulee nähtäville ja kommentoitavaksi loppusyksystä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Väliaikainen reitti Vuosaaren siltatyön ajaksi
    27.9.2016 11:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut