Juha88-hitin tehnyt Vilma Alina: Ilman Anssi Kelaa en ehkä olisi tässä ollenkaan

Nettideittailussa ikänsä valehtelevasta miehestä kertova Juha88-kappale on ollut yksi kuluvan vuoden tarttuvimmista korvamadoista. Moni tunnistaa kappaleen, mutta sen esittäjä on vielä hiukan tuntemattomampi, vaikka on jo ehtinyt julkaista oman levynkin.

Hän nuori helsinkiläisnainen, joka käyttää taiteilijanimeä Vilma Alina

– Olen enemmän aurinkoinen kuin synkkä ja melkoinen perfektionisti. Voin olla todella kriittinen omia kappaleitani kohtaan, artisti vastaa, kun häntä pyydetään kertomaan itsestään.

Juha88 saattoi olla Vilma Alinan läpimurto, mutta tyhjästä hän ei ilmestynyt. Nainen nousi levy-yhtiöiden tietoisuuteen julkaistuaan Youtubeen videon, jossa laulaa Anssi Kelan ja Robinin kappaleita.

Nimenomaan Anssi Kela on ollut Vilma-Alinan uran kannalta tärkeässä roolissa. Hän jakoi naisen videon ja kutsui tämän keikalleen lämppäriksi.

–Olen pari kertaa tuuminut, että ilman Anssia en ehkä olisi nyt tässä ollenkaan. Kun hän jakoi videon, levy-yhtiöt näkivät sen. Olen kiittänyt häntä siitä ihan kasvotusten, Vilma Alina hymyilee.

Pian tämän jälkeen hän päätyi soittamaan koskettimia Robinin live-yhtyeeseen. Siitä työstä nainen joutui kuitenkin luopumaan oman uransa vuoksi.

–Lähtö oli kaikille selvä juttu jo liittyessäni yhtyeeseen. Tiesin jo silloin, että oma urani saattaa tulla tielle. Olihan se tietysti haikeaa.

Vilma Alina ehti julkaista muutaman kappaleen ennen Juha88:a, mutta vasta sen jälkeen naisen ura lähti kunnolla kiitoon. Tuli levy ja festarikeikkoja. Ja jokaisella keikalla fanit huusivat: Juha88, Juha88!

Artisti ei kuitenkaan aio jäädä yhden kappaleen vangiksi. Hänen uusi kappaleensa Jeesus kertoo parisuhteesta.

–Se kertoo naisesta, joka on rakastunut ja miehestä, joka ei ole rakastunut, mutta ottaa vaan ilon irti. Biisi kertoo siitä valaistumisen hetkestä, kun tajuaa, että joku ihminen on myrkyllinen, vaikka on aiemmin ajatellut häntä Jeesuksena.

Kappale ei suoraan kerro Vilma Alinan omasta elämästä, mutta yhtymäkohtia on.

–Aihe on monelle tuttu ja tilanne on ollut myös omassa elämässäni. Silmien avaaminen on joskus vaikeaa, vaikka toinen kohtelee kuin roskaa. Itsellänikin kesti jonkin aikaa.

Vilma Alina on saanut klassisen pianon koulutuksen, mutta tajusi jo teininä, että klassinen maailma ei ole häntä varten. Nyt naisen tavoitteena on vain pitkä ura.

–En ikinä uskaltanut ajatella, että pääsisin artistina näinkään pitkällä. Nyt tavoitteenani on päästä tästä vielä eteenpäin ja jatkaa monipuolisen musiikin tekoa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut