Love Recordsin 50-vuotisjuhlapaikka paljastettiin

Joulukuussa 50 vuotta täyttävä Love Records -levy-yhtiötä juhlitaan 50 vuotta Lovea!-juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalossa24. marraskuuta.

Kulttuuritalossa Love-ympyrä omalla tavallaan sulkeutuu:Kulttuuritalo oli 1960-luvulla tärkein näyteikkuna uudelle musiikille ja siellä esiintyivät merkittävimmät Suomeen tulleet maailmantähdet ja tulevan juhlakonsertin artistit – kaikki alkuperäisiä Love-artisteja.

Love Recordsin hengessä konsertissa kuullaan monenlaista musiikkia progesta punkiin ja rakastetuista Chydenius-klassikoista hieman harvemmin kuultuihin helmiin.

Mittaamattoman arvokasta työtä."

Konsertissa esiintyvä Maarit pukee tuntemuksensa näin:

– Love Records on tehnyt mittaamattoman arvokasta työtä, sen arvoa ei voi verrata mihinkään. Näkemystä on monilla, mutta siihen päälle vielä se rohkeus mikä näillä miehillä oli uuden populäärimusiikin suhteen, se oli aivan ainutlaatuista. Mitä helmiä olemme sitä kautta vuosien varrella saaneetkaan! Suomen pop- ja rockhistoria olisi kovin erilainen ilman Love Recordsia.

Levy-yhtiönsä boheemia menoa kuvailee Harri Saksala:

– Loven byroo 1970-luvulla Itä-Pasilassa oli varsinainen muurahaispesä. Samaan, ei niin kovin suureen huonetilaan oli mahdutettu melkoinen määrä työpisteitä ja työntekijöitä. Puhelimien pärinä ja muu kailoitus oli ajoittain korviahuumaava, Saksala kertoo.

Koppimaisessa taukotilassa roikkui aina artisti ellei useita."

Myyntihenkilöt yrittivät soitella levykauppoihin: "Kuule, Juicen uusi LP ilmestyi eilen! Montako otat?"

– Toimarikin kävi usein neuvottelunsa omassa nurkkauksessaan ja sitten siellä oli vielä ahdas koppimainen taukotila, jossa roikkui aina joku artisti ellei useita, ja jengiä ramppasi kaiken aikaa ovesta sisään ja ulos! Kuhinaa siis riitti. Ennen muuta luovaa energistä kuhinaa!!

Konsertin solisteina esiintyvät Eija Ahvo, Sinikka Sokka, Maarit ja Sami Hurmerinta, Mikko Alatalo, Pepe Willberg, Freeman, Harri Saksala, Pelle Miljoona ja Jukka Gustavson.

Rakkaus-orkesterissa soittavat Lasse Sakara (kitara, kapellimestari), Lauri Porra (basso), Miikka Paatelainen (kitarat), Sami Kuoppamäki (rummut), Saku Maristo (koskettimet) jaJanne Huttunen (saksofonit, huilu).

Jousiorkesterissa nimeltä Triosis+ soittavat Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula, Merja Pyrhönen, Vilma Pyrhönen ja Elina Susiluoto.

Illan juontaa Tero Liete

Yleisölämpiössä on esillä harvoin nähtävä Risto Vuorimiehen Love Records -vuosien valokuvanäyttely ja aulan Love-puodissa on myynnissä levyjä ja t-paitoja.

Lipunmyynti alkaa 15. syyskuuta Ticketmasterissa.Konsertin järjestävät yhteistyössä Kulttuuritalo, Live Nation Finland, Sunborn Live, ZM Entertainment Oy Ltd ja Ticketmaster.

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut