Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehitysvammaisille töitä tarjoava hostellihanke sai lentävän lähdön – kolmessa päivässä kymppitonni koossa

Kehitysvammaisten palkkaamiseen tähtäävä Myö Hostel on saanut vauhdikkaan alun joukkorahoituskampanjalleen.

Kampanjalla kerätään rahaa hostellin perustamiskustannuksiin, ja sen avulla vain kolmessa päivässä on saatu kasaan jo 10 000 euroa. Summa on 20 prosenttia kampanjan tavoitteesta eli 50 000 eurosta, jota on aikaa kerätä lokakuun alkuun asti.

Hostellin tavoitteena on olla persoonallinen boutique-hostelli. Majoitustoimintaan sopivaa toimitilaa etsitään parhaillaan Helsingin kantakaupungista.

Noin 80-paikkainen hostelli työllistäisi lukuisia kehitysvammaisia osaajia majoitusalan siivous- ja asiakaspalvelutehtäviin. Työntekijät saisivat mahdollisuuden työllistyä vapaille työmarkkinoille toimintakeskusten sijaan, ja palkkaus olisi TES:n mukainen.

Myö Hostellin taustalla ovat yrittäjät Jenny Närhinen ja Maiju Sundvall, jotka ovat innokkaita reppureissaajia. Kummallakin on sosiaalialan koulutus ja vankkaa työkokemusta kehitysvamma-alalta.

Yrittäjien mukaan tällä hetkellä vain kaksi prosenttia työikäisistä kehitysvammaisista ihmisistä on oikeissa palkkatöissä ja suurin osa tekee ilmaistöitä koko työuransa ajan. Tähän epäkohtaan he haluavat hostellihankkeellaan puuttua.