Valikoivatko prostituoidut asiakkaita ihonvärin mukaan? Näin kommentoi Helsingin poliisi

Netissä liikkuvien väitteiden mukaan monet Helsingissä toimivista prostituoiduista olisivat alkaneet valikoida asiakkaita ihonvärin perusteella.

Helsingin poliisin rikosylikonstaapelin Kenneth Erikssonin mukaan väite ei pidä paikkaansa.

–Ei voi sanoa, että ihonvärin perusteella valikoidaan. Ei heillä ole varaa sanoa, että otetaan vain mustia tai valkoisia, hän toteaa.

Erikssonin mukaan voi olla tiettyjä kansallisuuksia, joita prostituoidut eivät mielellään ota vastaan, jos aiemmin on ollut ongelmia saman kansallisuuden edustajien kanssa.

Tavallisesti kyse on kuitenkin yksilöistä, jotka ovat olleet väkivaltaisia tai joista on muuten huonoja kokemuksia. Prostituoidut varoittavat toisiaan tällaisista tapauksista, Eriksson kertoo.

Helsingissä on Erikssonin mukaan prostituoituja esimerkiksi Virosta, Venäjältä, Puolasta, Liettuasta, Romaniasta ja Afrikan maista. Myös kantasuomalaisia on, mutta heidän osuutensa on minimaalinen, hän sanoo.

Asiakkaat puolestaan ovat pääosin suomalaisia, hän arvioi.

Prostituoitujen määrä on poliisin arvion mukaan pysynyt Helsingissä tasaisena. Tarkkaa määrää ei kukaan kuitenkaan tiedä, Eriksson toteaa. Nettiprostituutio on katuprostituutioon verrattuna paljon yleisempää.

Seksityöläisten etuja ajavan Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen kertoi kesällä Iltalehden jutussa, että monet prostituoiduista liikkuvat eri maiden välillä. Lehden mukaan Suomessa saatetaan viipyä muutamia viikkoja tai kuukausia, ja monella prostituoidulla on perhe muualla Euroopassa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut