Miss Gay -suosikki etsii toista naislaulajaa somesta – "En usko näiden biisien sopivan kundin suuhun"

Toni Tervo

Vuoden 2014 Miss Gay Finland -finaalissa yleisön suosikiksi valittu Emilia Rinne etsii itselleen aisaparia sosiaalisen median kautta.

Myös Spandex-yhtyeen laulajana toimiva Rinne aikoi alunperin suunnata musiikkiurallaan sooloartistiksi, mutta tuli toisiin ajatuksiin.

–Ajatus aisaparin etsimiseen lähti, kun sooloprojektia työstäessäni huomasin yhä useammin olevani melko yksinäinen. Sooloprojekti kun on, niin hyvässä kuin pahassa, yksin tekemistä. Tottakai minulla on tuottaja mukana kappaleiden tuotantovaiheessa, mutta isossa kuvassa kuitenkin seison yksin. Mitä ammattimaisemmaksi työskentelyni muuttui, sitä enemmän aloin haaveilemaan, että minulla olisi joku, jonka kanssa brainstormata kaikkea aina stemmoista bisnesideoihin, Rinne kertoo.

– Mä olin jotenkin aiemmin aina kelannut olevani enemmän sellanen ’lonely wolf’, mitä musan tekemiseen tulee, mutta mitä enemmän mukaan tuli bilebändikuvioita ja co-writing sessioita, huomasinkin olevani nimenomaan tiimityöskentelijä, ja saavani isoimmat kiksit kimpassa tekemisestä. Pikkuhiljaa aloin kaivata myös sooloprojektiini jotakuta, jonka kanssa kreiseillä ja pallotella. Spandexin keikoilla huomasin, että lavalla on vielä siistimpää esiintyä ja laulaa kahdestaan kuin yksin,

Tätä kautta Rinteelle kautta syntyi haave "dynaamisesta naiskaksikosta".

–Etsin toista laulajaa puskaradion avulla jonkin aikaa. Kaikki potentiaaliset naislaulajat kuitenkin edustivat väärää musagenreä tai halusivat keskittyä soolouraansa. Lopulta keksin kääntää homman päälaelleen, ja muuttaa etsinnän mahdollisimman julkiseksi; somekampanjaksi. Joten ei muuta kuin ottakaa somekanavien kautta yhteyttä!

Rinteen yhtye kantaa nimeä R.A.E eli Random Aiheita Elämästä. Hänjulkaisi elokuun lopullasen nimissä jo yhden sinkun, joka toimii Rinteen mukaan tämän "etsintäkuulutuksena".

Artisti hakee aisaparikseen naista, koska uskoo yhtyeen musiikin soveltuvan paremmin kahdelle naiselle.

–En rehellisesti sanottuna usko näiden biisien sopivan kenenkään kundin suuhun, Rinne toteaa.

Kuuntele R.A.E:n uutuussinkku tästä.