Tämäkin meksikolaisravintola tähtää nopeaan kasvuun

RAVINTOLAT Kaveritrio haluaa rakentaa ravintolaketjun ensin pääkaupunkiseudulle ja sitten ulkomaille.

Mirkka Lempiäinen ja Keijo Piispa kävivät ensimmäistä kertaa Tikkurilan 3 Amigosissa. Heitä palveli Sabina K.C. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Meksikolainen ruoka elää uutta nousukautta. Osa vanhoista pitää pintansa ja uusia yrittäjiä, kuten 3 Amigos, Chalupa, Eatos, Lucha ja Pancho Villa, tupsahtaa ilmoille pääkaupunkiseudulle.

Sen sijaan Myyrmäen San Pedro Tex-Mex ei toiminut kuin vuoden verran ja suunnilleen yhtä nopeasti otti hatkat kauppakeskus Jumbon Ahorita.

Joka aamu Tikkurilassa pilkotaan salsaan 30 kiloa tomaattia."

Kauppakeskus Sellossa vuosi sitten aloittaneella 3 Amigosilla on vahva usko konseptiinsa. Se avasi toisen ravintolan Tikkurilaan noin kuukausi sitten.

– Sellossa 3 Amigos on otettu hyvin vastaan. Siitä saimme voimaa yrittää Tikkurilassakin, sanoo yksi ravintolan kolmesta osakkaasta, Manav Phull

Phullin lisäksi ravintolayhtiön omistavat Ravi Velpula ja Vikram Jandoo Intialaistaustaiset miehet ovat olleet ystäviä jo ennen 3 Amigosin, suomeksi kolmen ystävän, perustamista.

Heillä on myös uusi intialainen ravintola Saffron Sellossa.

Kolmikon suunnitelmissa on avata kolmas Tres Amigos -ravintola Helsingin keskustaan. Sille etsitään parhaillaan paikkaa. Omistajat toivovat, että ravintola voisi aloittaa vielä tämän vuoden puolella.

3 Amigosista kaavaillaan ketjua, jossa osa ravintoloista olisi franchising-yrittäjien vetämiä. Ravintolayrittäminen myös Virossa ja Venäjällä kiinnostaa Phullia, Velpulaa ja Jandoota.

– Hyvällä ruualla on aina kysyntää, Phull perustelee.

3 Amigosissa hyvä ruoka tarkoittaa laadukkaita aineksia ja terveellisyyttä vähällä rasvalla ja paistamisen välttämisellä. Annosten ainekset, kuten salsa, guacamole, chipotle-kastike, valmistetaan itse ja pulled-lihat haudutetaan ravintolan höyryuunissa. Saatavilla on myös kasvisannoksia ja salaatteja.

Kaikkien annosten hinnat pysyvät alle kymmenessä eurossa.

–Yhdeksänkymmentä prosenttia kaikesta tehdään itse paikan päälllä. Emme käytä purkkituotteita. Joka aamu Tikkurilassa pilkotaan salsaan 30 kiloa tomaattia ja Sellossa 50 kiloa, Phull mainitsee.

Ruoka-annokset on suunnitellut kokki Steven Payne

–Hän on tehnyt meksikolaista ruokaa 16 vuotta, Velpula kertoo.

Jälkiruokapuoli 3 Amigosissa on hoidettu jäätelöllä. Se on tietysti kontulalaisen Kolmen Kaverin Jäätelöä.

3 Amigos Tikkurila (Kielotie 20) avoinna joka päivä klo 10–22 ja Sello (Leppävaarankatu 3-9) klo 10–21.

Meksikolaisia ja tex-mex-tyylisiä ravintoloita

Ahorita, Aleksanterinkatu 9.

Cantina West, Kasarmikatu 23.

Chalupa, Punavuori, Munkkiniemi, Kallio ja Kauniainen.

Cholo Mexican Street Kitchen, Lönnrotinkatu 9.

Eatos Mexican Diner, Töölönlahdenkatu 3.

Lucha Loco, Korkeavuorenkatu 4.

Pancho Villa, Kauppakeskus Itis.

Pueblo Bar y Taqueria, Eerikinkatu 27.

Rio Grande, Jönsaksentie 6.

3 Amigos, Leppävaara, Tikkurila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. "Bussilla pääsee nopeammin, mikä tästä tekee pikaratikan?" – 41 minuutin väitteestä roihahti kuuma nettikeskustelu
  2. Etätyöstä on tulossa "uusi normaali" – Työterveyshuollon ylilääkäri kertoo kullanarvoiset vinkit
  3. Vuonna 1948 syntyneet Pekka, Lauri ja Pauli harjoittelevat Käpylän jalkapallokentällä SM-kisoihin – tämä potku on kielletty yli 70-vuotiailta
  4. Paulan ja Sepon puutarhaohjelmasta tuli ajankohtainen – "Kasvien hoitaminen tuo hyvinvointia tämän ahdistuksen keskellä"
  5. Itäkeskuksen vieressä ränsistyvän Puhoksen kehittäminen uinuu – HOK-Elanto tarjoaa Elmulle keikkapaikkaa
  6. Upea tanssiteos nähdään Pasilassa syksyllä – tarjolla raikas näkökulma liikkeeseen
  7. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
  8. Pohjois-Haagan katutyöt etenevät – autoilijoiden kaistat siirtyvät sitä mukaa, kun kuoppia täytetään
  9. HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa
  10. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
  11. Puutarhakalusteet menevät kuin kuumille kiville – erilaisten materiaalien sekoittaminen on nyt trendikästä
  12. Onko tässä Suomen pienin ravintola? – "Saan ottaa sisään 4 asiakasta, ei mitään järkeä!"
  13. Saitko lapsen alkuvuonna? – Jo lähes 600 helsinkiläisvauvaa on saanut upean kulttuurikummin
  14. Pitäjänmäki on askeleen lähempänä omaa asukastilaansa – nyt tarvitaan asukkaiden aktiivisuutta
  15. Suomen nousu tarvitsee kaupunkipolitiikkaa

Näytä lisää

Luetuimmat

  1. "Bussilla pääsee nopeammin, mikä tästä tekee pikaratikan?" – 41 minuutin väitteestä roihahti kuuma nettikeskustelu
  2. Asukkaat alkoivat vältellä Mustikkamaata ja Isoisänsiltaa – arkkitehti ei sulje pois varoituskylttejä tai kaistaviivoja
  3. Onko tässä Suomen pienin ravintola? – "Saan ottaa sisään 4 asiakasta, ei mitään järkeä!"
  4. Taksinkuljettajien ajotaidoissa raju romahdus Helsingissä – Poliisi: "Vaarannat ihmisten elämää olemalla huono kuljettaja"
  5. HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa
  6. Itäkeskuksen vieressä ränsistyvän Puhoksen kehittäminen uinuu – HOK-Elanto tarjoaa Elmulle keikkapaikkaa
  7. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
  8. Senaatintorista tuunataan megaterassi kesäksi – "toteutuksen tulee olla tyylikäs"
  9. 12 kuoli koronaan Suursuon sairaalassa – USU: Kaikki hoitajat eivät käyttäneet suojavarustusta, kun potilaita hoidettiin samassa huoneessa koronaepäillyn kanssa
  10. Kaupunki aikoo luopua ravintolalegenda Kappelin rakennuksesta –  kellarissa sisäilmaongelma
  11. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
  12. Korona sai työnantajat varovaisiksi – Näin suuret konsernit jatkavat työntekijöiden etätyöskentelyä
  13. Puutarhakalusteet menevät kuin kuumille kiville – erilaisten materiaalien sekoittaminen on nyt trendikästä
  14. Kauppakeskus Itiksen kävijämäärä kasvoi selvästi – taittuiko jo koronan valtakausi?
  15. Isoisänsillan ruuhkat ahdistavat ihmisiä – voiko korona tarttua sillalla?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.