Weekend Festivalista 200 valitusta – näistä valitettiin tänä vuonna

Viime viikolla Helsingin Kyläsaaressa järjestetty elektronisen musiikin Weekend-festivaali tuotti Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle noin 200 palautetta. Maanantaiaamupäivästä valitusten määrä oli kasvanut torstaihin mennessä muutamalla kymmenellä. Torstaina palautteiden tulo vaikutti tyrehtyneen, mutta niitä voi vielä tulla.

– Palautteet ovat valituksia ja valtaosin juuri suunnasta, johon äänentoistolaitteet osoittivat. Suurin osa valituksista on Herttoniemestä päin, kertoo ympäristötarkastaja Tanja Rajamäki

Perjantaina ja lauantaina pidetyn festivaalin äänet kuuluivat lähes kymmenen kilometrin päässä Kyläsaaresta sijaitsevalle Villingin saarelle asti. Saari sijaitsee Laajasalon kupeessa.

Tämänvuotiset valitukset koskevat Rajamäen mukaan esimerkiksi bassomelua, ilotulituksia ja muutamat palautteet festivaalin jälkeistä epäsiisteyttä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Helsingin Weekend-festivaalin tämänvuotinen palautesaldo on jäämässä viimevuotista vähäisemmäksi. Viime vuonna Weekend-festivaali keräsi kaikkiaan 345 valitusta.

Rajamäen mukaan syitä tämän vuoden vähäisemmälle palautemäärälle on mahdotonta sanoa varmasti. Hän arvelee, että yhtenä syynä voi ehkä olla festivaalin tiedotus tai festivaalin melusta aiemmin käyty julkinen keskustelu, minkä myötä ihmiset ovat olleet tietoisia tapahtumasta ja osanneet varautua siihen.

Tänä vuonna Weekend-festivaalin konserttien piti päättyä viimeistään kello 24.

Seuraavaksi ympäristökeskus tilastoi sille tulleet palautteet ja antaa ne tiedoksi festivaalin järjestäjälle sekä kaupunginkanslialle.

Lue lisää:

Weekend-festivaali poikinut jo 170 palautetta Helsingille – bassonjytke kuului lähes 10 kilometrin päähän

Hernesaarenrannasta tuli Helsingin melukeskus – tänä kesänä 60 valitusta, Eiranrannan asukkaat kärsivät

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut