Tähänkö on tultu? Helsingissä tehdään vastaanottokeskuksista "opiskelijahostelleja"

Majoituspalveluyritys Forenom avasi elokuun ensimmäisenä päivänä Pitäjänmäkeen uuden hostellin vastatakseen Helsingin hostellipulaan.

Hostellia markkinoidaan myös opiskelija-asuntoina niille, jotka eivät syystä tai toisesta onnistuneet hankkimaan kotia pääkaupunkiseudulta opiskelua varten. Forenom tarjoaa hostellihuoneita opiskelijoille 130 eurolla viikossa.

Hostelli oli vielä helmikuussa kiistelty Kornetintien vastaanottokeskus, jonka asukkaat kävivät aiemmin ahkerasti kaupassa alkoholiostoksilla aiheuttaen närää lähistöllä töissä käyvien ja asuvien keskuudessa. Vastaanottokeskusta hallinnoi Luona Oy, ja se suljettiin viime keväänä.

Forenomin toimitusjohtaja Johannes Kangas perustelee tilojen muuttamista hostelliksi paitsi opiskelijoiden asuntopulalla, myös rakennuksen hyvällä kunnolla.

Hänen mukaansa myös muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaa Kutomotien vastaanottokeskusta ollaan mahdollisesti muuttamassa hostelliksi. 1970-luvun elementtitalo ei ole kaunis, mutta teknisesti se on hyvässä kunnossa.

–Pitää ottaa huomioon myös ekologisuus. Ei ole järkeä pitää lämpimänä tyhjää taloa, jossa on tilaa 220:lle, Kangas sanoo.

Vastaanottokeskuksia hallinnoivalla Luonalla on sopimus Kutomotien vastaanottokeskustoiminnan jatkamisesta elokuun loppuun asti. Viimeisten turvapaikanhakijoiden on tarkoitus siirtyä tiloista muualle 22. elokuuta.

Kankaan mukaan yhtiö alkoi muuttaa Kornetintien tiloja hostelliksi jo puolitoista vuotta sitten, mutta syksyllä saapuneet turvapaikanhakijat keskeyttivät täysimittaisen remontin. Tilat annettiin pikaisen sosiaalitilojen remontin jälkeen Luona Oy:n käyttöön. Turvapaikanhakijat olivat tiloissa lopulta vain reilut neljä kuukautta.

Ennen hostelliksi muuttamista Kornetintien tilat remointoitiin laajasti.

–Siitä on saatu ihan kiva hostelli, Kangas kertoo.

On mahdollista, että jonkin ajan päästä laadittavassa uudessa aluekaavassa paikalle määrätään asuintaloja. Siihen asti paikka on kuitenkin hyvä pitää käytössä, uskoo Kangas.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut