Perussuomalaisilta rankkaa mediakritiikkiä – "Puhdistukset pitää aloittaa Ylestä"

Sebastian Tynkkynen on joutunut esitutkintaan Facebook-kirjoituksensa perusteella. Pekka Ruissalo

Don Lehtinen

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Suomen Sisun varapuheenjohtaja Riku Nevanpää on hyökännyt kovin sanoin suomalaisia tiedotusvälineitä sekä erityisesti Yleä kohtaan Facebook-seinällään.

Harjavaltalaisen Nevanpään mukaan mediakentässä pitäisi aloittaa puhdistukset. Nevanpää myös syyttää Yleä vihervasemmistolaisesta ajattelusta.

– Puhditukset tulee aloittaa ylestä, 50% ylisuuresta orginisaatiosta joutaa heti pihalle ja lopuille pitää asettaa raamit joissa toimia, Nevanpää kirjoittaa.

Nevanpää kirjoittaa Facebook-seinälleen usein kritisoiden muun muassa jalkapalloa, Pokémon Go -mobiilipeliä ja maahanmuuttoa. Kirjoitukset eivät rajusta sisällöstään huolimatta ole juuri keränneet tykkäyksiä tai kommentteja.

Myös perussuomalaisten puheenjohtajistoon kuuluva Sebastian Tynkkynen on kritisoinut median toimintaa Tamperelaisessa. Tynkkynen uskoo, että useat toimittajat haluavat tahallaan vääristellä poliitikkojen sanomisia.

– Viimeisimpänä oli Helsingin Sanomien Marko Junkkarin juttu. Sanoin niin, että ”jos somaleilta ja afgaaneilta löytyy erityisosaamista, se hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa ja he ovat tervetulleita”. Jutussa luki sitten niin, että ”jos Afganistanista on tullut erityisosaamista omaava henkilö, häntä ei ole välttämättä tarve palauttaa”. Hän oli kääntänyt sen aivan päinvastoin. Tämmöisiä on ollut aika paljon, ja se on tehnyt tarkaksi, Tynkkynen kertoo Tamperelaisen haastattelussa

Sekä Nevanpää että Tynkkynen ovat joutuneet rajujen mielipiteidensä takia ongelmiin. Nevanpää joutui Ylen mukaan sivuun perussuomalaisten piirihallituksesta toimintansa vuoksi. Tynkkysen islamia käsittelevästä Facebook-kirjoituksesta on käynnistetty esitutkinta Häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– En todellakaan pelkää. Aion tämänkin jälkeen kyllä varoittaa islamista vaikka sitten vankilasta, Tynkkynen kommentoi esitutkintaa MTV:lle

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut