Hernesaarenrannasta tuli Helsingin melukeskus – tänä kesänä 60 valitusta, Eiranrannan asukkaat kärsivät

Hernesaarenranta on ollut tänä kesänä eniten meluvalituksia kerännyt paikka Helsingissä. Hernesaarenrannan vilkas konsertti- ja yöelämä on poikinut vapusta alkaen noin 60 valitusta.

Sauna- ja ravintolakompleksi Löylystä ei meluvalituksia ole tullut, mutta rannassa sijaitsevasta konserttilavasta on tullut useita. Erityisesti torstai-iltaiset live-esitykset ovat lähistöllä asuville hankalia kestää. Lähimmät asuintalot sijaitsevat Eiranrannassa, mutta Helsingin Uutisten saamien tietojen mukaan musiikki kuuluu välillä jopa Kamppiin asti.

Vielä viime kesänä Hernesaarenrannassa ei konsertteja ollut. Alueelta tuli vain muutama valitus ravintolamelusta. Täksi kesäksi rantaan on rakennettu täysverinen esiintymislava, jolla esiintyjiä nähdään tiuhaan tahtiin. Konserttien lisäksi alueella soittaa usein dj.

–Hernesaarenranta oli hiljainen piknik-ranta vielä kolme-neljä vuotta sitten. Nyt konsertteja on enemmän kuin muualla Helsingissä, kertoo Helsingin ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Timo Koskinen

Hernesaarerannan valitusmäärä on viime vuosien mittakaavassa melko pieni. Esimerkiksi vuonna 2015 Kyläsaaressa järjestetty kaksipäiväinen Weekend-festivaali sai yhteensä 345 valitusta. Nelipäiväinen Flow sai puolestaan 90 valitusta. Molemmat festivaalit pidetään Helsingissä myös tänä vuonna, Weekend 5.–6. elokuuta ja Flow 12.–14. elokuuta.

Ulkoterasseista valituksia tulee huomattavasti vähemmän. Koskisen mukaan terasseista tulee vuodessa noin 10–15 meluvalitusta. Jos kesä on aurinkoinen, valituksia tulee enemmän.

Hernesaarenrannan lisäksi Konepajan Bruno on poikinut tänä kesänä useita valituksia. Yksittäisistä konserteista Queenin konsertti sai kahdeksan valitusta, Black Sabbathin konsertti kymmenen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut