9 vastaanottokeskusta suljetaan Helsingissä ja Uudellamaalla – Nämä paikat jatkavat

Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen enää vähän ja viraston on noudatettava kulukuria.

Otaniemen vastaanottokeskus on Uudenmaan lakkautettavien keskusten listalla. Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Petri Lyy

Turvapaikanhakijoille jää Helsinkiin ja Uudellemaalle kesän ja syksyn vähennysten jälkeen 13 vastaanottokeskusta. Yhdeksän keskusta sulkee ovensa ja lopuistakin voidaan asiakaspaikkoja vähentää.

Maahanmuuttovirasto perustelee vastaanottokeskusten lakkautuksia turvapaikanhakijoiden määrän vähenemisellä. Keskuksia perustetaan ja lakkautetaan viraston mukaan aina tarpeen mukaan.

Turvapaikanhakijoitaon alkuvuoden aikana saapunut Suomeen vain vähän verrattuna viime vuoteen. Paikkoja on myös vapautunut, kun hakijat ovat saaneet turvapaikkapäätöksiä ja kun he ovat siirtyneet uusiin asuinkuntiinsa tai poistuneet maasta.

Poliisin tuoreimpien tietojen mukaan Suomeen tulee tällä hetkellä turvapaikanhakijoita 50–100 hengen viikkovauhdilla. Alkuvuoden aikana turvapaikanhakijoita on saapunut 3489. Viime vuonna tulijoita yhteensä 32476.

Eniten turvapaikanhakijoita on poliisin mukaan tällä hetkellä Irakista, Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Vastaanottokeskuksista vähenee koko maassa kesän ja syksyn aikana 40 prosenttia asiakaspaikoista. Keskuksia on nyt 127, niistä 47 lakkautetaan. Jäljelle jää 80 keskusta.

–Tiukan kulukurin vuoksi paikkoja vähennetään nyt niin paljon kuin mahdollista. Jos tilanne muuttuu tulevien kuukausien aikana ja majoituspaikkoja tarvitaan ennakoitua enemmän, voidaan nyt ilmoitettuja paikkavähennyksiä tarkistaa, sanoo Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen

Tällä hetkellä keskuksissa on tilaa 25300 turvapaikanhakijalle. Lakkautusten ja vähennysten jälkeen paikkoja jää 15000. Alaikäisille turvapaikanhakijoille jää lisäksi 800 paikkaa.

Keskusten tarkat lakkautuspäivät ja vähennettävien paikkojen määrä elävät viraston mukaan kaiken aikaa tilanteen mukaan.

Tämänhetkisten tietojen mukaan vastaanottokeskuksia jää eniten Uudellemaalle. Toiseksi eniten keskuksia, yhdeksän, jää Pirkanmaalle. Kolmanneksi eniten eli kahdeksan vastaanottokeskusta jää Kymenlaaksoon.

Hyvinkään Tervamäen vastaanottokeskus sulkee ovensa tällä viikolla. Hyvinkään Sahanmäessä oleva vastaanottokeskus jatkaa toimintaansa.

Uudellemaalle jäävät vastaanottokeskukset

Espoo: Nihtisilta, Siikajärvi

Hanko

Helsinki: Kaarlenkatu, Punavuori, Niittylänpolku, Metsäläntie

Hyvinkää: Sahanmäki

Kirkkonummi: Aavaranta, Evitskog

Raasepori: Meltola

Vantaa: Auramo-talo ja Robert Huberin tie

Espoo: Otaniemi

Helsinki: Kutomotie, Koskela, Ruskeasuo, Sturenkatu, Vuoranta

Hyvinkää: Tervamäki

Nurmijärvi

Porvoo

Raasepori: Resort

Vihti

Aiheeseen liittyvää

  1. Kohua herättänyt vastaanottokeskuksen kiihotusepäily kuivui kasaan – "Kyse shiiojen ja sunnien kaunoista" 23.6.2016 8:29

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut