Suomen republikaani Kimmo Sasi: "Li Andersson ja Ville Niinistö ovat lähinnä Trumpia"

Entisen kansanedustajan ja kokoomuspoliitikon Kimmo Sasin mukaan Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi Suomen aikaa viime yönä valittu Donald Trump ei ole oikea republikaani, vaan puhdas populisti.

Ulkoasiainministeri Timo Soini (ps.) on aikanaan tituleerannut Sasia yhdeksi "Suomen republikaaneista" yhdessä itsensä ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan Matti Apusen kanssa.

Sasin mukaan Trumpilla on vahvan kristillisiin arvoihin pohjautuvan oikeudenmukaisuuden arvopohjan sijaan pyrkimys ajaa vain sitä, mitä kansa haluaa.

–Populisti ei ole koskaan hyvä johtaja, koska hänellä ei ole visiota. Trumpin suosio heijastaa tämän päivän länsimaisen yhteiskunnan kapinaa eliittiä vastaan, Sasi sanoo.

Sasi uskoo, että Trumpin vaalilupausten toteuttaminen voi tyssätä kansainvälisiin sopimuksiin sekä Yhdysvaltojen kongressiin. Hän on huolissaan siitä, että Yhdysvallat voi Trumpin mahdollisen valinnan myötä vetäytyä kuoreensa ulkopolitiikassa. Trump on jo pohtinut julkisuudessa, onko Yhdysvaltojen mielekästä puolustaa muita Nato-maita mahdollisen hyökkäyksen sattuessa.

Suomen omaa Donald Trumpia Sasi ei osaa nimetä.

–Suomella ei ole omaa Donald Trumpia. Populismissa, synkän kuvan luomisessa ja pelottelussa Li Andersson ja Ville Niinistö ovat lähinnä Trumpia. He eivät ole kuitenkaan politiikan ulkopuolella luoneet työtä ja hyvinvointia kuten Trump, Sasi sivaltaa.

Andersson on joutunut aiemminkin kokoomuspoliitikon hampaisiin työhistoriansa takia. Harry Harkimo (kok.) kysyi ivallisesti Anderssonilta huhtikuussa järjestetyssä Ylen A2-illassa, onko Andersson koskaan tehnyt "oikeita töitä"

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut