Anttila haki itse itsensä konkurssiin

Sakari Nupponen

Saksalaisomistus ei sittenkään kääntänyt Anttilan kurssia. Useita myymälöitä Uudellemaalle suunnitellut tavarataloketju asetettiin konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa.

Konkurssia haki Anttila Oy itse. Konkurssi tuli täytenä yllätyksenä.

Viime vuonna tavaratalojaan sulkenut ja omistajaa vaihtanut Anttila-ketju teki vahvaa paluuta pääkaupunkiseudulle ja muun muassa Turkuun.

Anttila-tavarataloketjun kolmas outlet-myymälä avattiin Vantaan Tammistoon helmikuun lopussa. Ennestään sillä oli outlet-myymälät Espoossa ja Torniossa. Lohjalle avattiin tavaratalo kesäkuussa. Turkuun se palasi kahden vuoden tauon jälkeen toukokuussa.

Kesko myi tavarataloketju Anttilan saksalaiselle pääomasijoittajalle 4K Investille maaliskuussa 2015. Kaupan arvo olin "vain" miljoona euroa. Anttila Oy:n noin 1 500 työntekijää jatkoivat tuolloin yhtiön työntekijöinä.

Anttila teki näyttäviä uudistuksia ja yhteistyösopimuksia koko tämän vuoden ajan.

Anttila- ja Kodin1-tavarataloissa aiottiin ottaa heinäkuun aikana käyttöön muovikassit, jotka on tehty sokeriruo'osta, joka on uusiutuvaa. Huhtikuussa Anttila lanseerasi oman Erinomanlaiset-komediasarjan, jonka jaksot julkaistiin Anttilan Facebook-sivuilla.

Joulukuussa 2015 Posti Group kertoi allekirjoittaneensa sopimuksen Anttila Oy:n kanssa kaikkien Anttilan tavaratalojen ja verkkokauppojen toimitusketjupalveluista Suomessa.

Postin piti vastata yhteensä 25:n Anttila-tavaratalon ja yhdeksän Kodin1-tavaratalon sekä Anttila.com- ja Kodin1.com-verkkokauppojen varastointipalveluista lisäarvopalveluineen, tuotteiden kuljetuksista varastoista myymälöihin ja verkkokauppatuotteiden kuljetus- ja palautuspalveluista kuluttaja-asiakkaille. Sopimus oli viisivuotinen.

Vuosi sitten heinäkuussa Anttila teki räväkän tarjouksen, kun se lupasi yli 60-vuotiaille ostoedun tavarataloissaan. Seniorit saivat aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina ostoksistaan 15 prosentin alennuksen.

Anttilalla on tytäryhtiöt myös Virossa ja Latviassa.

Konkurssista ennätti kertomaan ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

Postille paha taka-isku Anttilan kaatumisesta

Tässä Anttilan konkurssin syyt: aivan karmeat luvut

Tältä näyttää Anttilan tärkeimmässä myymälässä juuri nyt

Katso, mitä työntekijät ajattelevat tilanteesta ja miten sijoitusyhtiö kommentoi asiaa, MTV:n videolta: