Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
RUOKA Sarjassa testataan uusien keittokirjojen reseptejä kotikeittiössä.
4 kpl porsaan baby back -ribsejä
Soijaliemi
½ l light-soijaa 1 l vettä 1 dl riisiviinietikkaa 2 dl ruokosokeria 6 cm:n pala inkivääriä 2 chiliä viipaleina 3 dl korianteria hienonnettuna
Yhdistä soijaliemen ainekset ja kiehauta liemi.
Laita ribsit uunivuokaan ja kaada kuuma soijaliemi niiden päälle.
Kypsennä 100-asteessa uunissa kolme tuntia.
Jäähdytä ribsit liemessä. Siivilöi soijaliemi kattilaan ja keitä siirappimaiseksi.
Grillaa ribsejä molemmin puolin viisi minuuttia koko ajan voidellen soijasiirapilla. Käännä ribsejä monta kertaa.
Resepti: Risto Mikkola: Koko vuoden grillauskirja, Readme 2016
Lihan määrän olisi voinut merkitä reseptiin myös kiloina/grammoina, se helpottaa lihan ostajaa.
Reseptissä ei mainita, kuinka monelle ohjeesta riittää – annos on neljälle.
Reseptissä jää epäselväksi, kuuluuko hienonnettua korianteria lisätä myös soijaliemeen vai käyttää vasta annoksen viimeistelyyn. Korianteri sopii paremmin viimeistelyyn.
Reseptin kuvassa on seesaminsiemeniä ribsien pinnassa, vaikka niitä ei itse reseptissä mainita. Seesaminsiemeniä kannattaa käyttää noin 2–3 rkl.
Resepti on helppo toteuttaa ja grillaus on nopeaa.
Ribsien maku on mainio ja ne sopivat hyvin sekä aikuisille että mausteisesta ruuasta pitäville lapsille.
Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.