1) pizza, 2) hampurilainen ja 3) tortilla – professori listasi Suomen kansallisruuat

MTK ja suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO ovat käynnistäneet kilpailun, jonka avulla etsitään Suomen kansallisruokaa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Historiantutkija, Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe tylyttää hanketta Ilkka-lehden mielipidesivuilla

– Pelkään pahoin, että kilpailu kansallisruoasta tuottaa silkkaa kaksinaismoralismia. Se on unelma vailla arkista todellisuuspohjaa.

– Siksi omat ehdokkaani ”kansallisruoaksi” ovat 1) pizza (Italia), 2) hampurilainen (USA) ja 3) täytetty tortilla (Espanja). Niitä kun syövät kaikki suomalaiset ikään ja säätyyn katsomatta!, hän kirjoittaa.

S-ryhmän tuoretuotteista vastaava valikoimajohtaja Antti Oksa arvelee, että Kolbe provosoi ja tuo näkökulmaa keskusteluun.

– Ruokakulttuuriimme liittyvästä alemmuuden tunteesta aika päästä eroon! Tilalle ylpeyttä ja arvostusta, Oksa twiittaa.

S-ryhmän, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Marttaliiton yhteistyössä toteuttama Ruokakalevala.fi-nettipalvelu kokoaa parhaillaan Ruoka-Kalevala-kirjaan suomalaisten ruokamuistoja ja -kokemuksia. Tavoite on kerätä yhteen 100 000 suomalaisten ruokamuistoa ja -kokemusta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut