Bloggari paljasti Suomi ensin -liikkeen pomon viestit – "Täsmäiskut yhdessä vaihtoehtomedian kanssa"

Isän pikajuna -blogistaan tunnettu Jussi Korhonen on julkaissut blogissaan kasan Suomi ensin -liikkeen johtohahmo Marco de Witin kirjoittamia viestejä, joissa hän muun muassa kertoo järjestönsä toimintatavoista.

De Wit on kirjoitellut kauppakeskus Itiksessä ramadan-päätösjuhlan yhteydessä pienellä kokoonpanolla mieltään osoittaneesta järjestöstään muun muassa Soldiers of Odin -ryhmä Facebook-sivulle. LIikkeen tarkoituksena on kirjoitusten mukaan häiriköidä, painostaa ja pelotella esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kanssa toimivat tahot ”miettimään suvakkiprojektejaan”.

Niin sanotuilla täsmämielenosoituksilla on tarkoitus ”yksilöidä pahikset ja mennä mahdollisimman lähelle niitä”. Näin ryhmä on yrittänyt muun muassa Kangasalalla paikallista pappia vastaan.

–Samoin Tapanilan miekkareilla ollaan varmasti saatu urheiluseurat miettimään kaksi kertaa ennen kuin järjestävät turviksille ilmaisia karatekursseja, yms, de Wit kirjoittaa viitaten Tapanilassa turvapaikanhakijoille tarkoitettuihin karatekursseihin, joissa on nähty mielenosoituksia talvesta asti.

– Suorat haastatteluiskut esim. Pirkanmaan kirkkoherroja vastaan varmaan vaikuttavat siihen kuinka innokkaasti uskaltavat laittomia turviksia tukea, de Wit kirjoittaa.

Korhosen mukaan vaikuttaa siltä, että että de Witin ulostulot ovat olleet liikaa jopa Soldiers of Odinille, sillä Itiksessä järjestetty tapahtuma on poistettu heidän sivuiltaan.

Vaihtoehtomediat vaikuttavat olevan tärkeä osa liikkeen toimintaa, ja de Wit on esiintynyt muun muassa MV-lehti-julkaisun sivuilla useita kertoja.

– On tärkeää, että nämä täsmäiskut tehdään yhdessä vaihtoehtomedian kanssa. Näin ikään kuin henkilöidään ja paljastetaan pahikset julkisesti ja sitten vielä mennään paikan päälle sanomaan suorat sanat ikäänkuin päin naamaa. Sillä on enemmän vaikutusta kuin pelkillä artikkeleilla tai pelkällä nettiöyhötyksellä, de Wit avaa kansallismielisen liikehdinnän taktiikkaa.

De Witin kanssa liikkeen johdossa on Panu Huuhtanen, joka kertoi julkisesti Facebookissa pettyneensä Rajat kiinni -liikkeeseen, jossa hän oli aikaisemmin aktiivinen. Huuhtanen on kommentoinut, että Suomi ensin -liike on järjestäytymässä puolueeksi

–Suomi on säälittävä paskamaa, jonka kansa on tahdottomia juoppoja ja typeryksiä, ja kansallahan on juuri sellaiset päättäjät, jotka se ansaitsee, Huuhtanen kirjoitti arvostellessaan Suomen harjoittamaa politiikkaa.

Jussi Korhosen mukaan metelöijät saavat palstatilaa pienessä Suomessa aivan liikaa.

–Vihasivustojen mustamaalauskampanjat ovat tapoja yrittää hiljentää häiritsevät äänet ja painostaa ihmisiä ja järjestöjä muuttamaan toimintaansa. Todellisuudessa Marco de Witin kaavailemien yhteisoperaatioiden kaduille jalkautuvia jatkeita ei riitä kuin hajanaisesti. Se on nyt nähty, että vaikka melua on paljon, sitä tuottaa hyvin vähäinen väki, Korhonen kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut