Tässä sitä jo rakennetaan: Suomen ensimmäinen terassi parkkiruutuun

Tähän tehdään kiireellä anniskeluterassia, jonka pitäisi aueta keskiviikkona 6.7.   Lukijan kuva

Sakari Nupponen

Nyt se on totta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on myöntänyt ensimmäisen luvan parkkiruutu-terassin toiminnalle Suomessa.

Parklet-paikan sai odotetusti palkittu baari A21 Helsingin Annankadulla. Anniskelupaikkoja saa 12 neliöön mahdutettua kahdeksan. Terassilla on pöytiintarjoilu.

– Kaikki luvat on nyt, ja jos viimeistely sujuu mutkitta, terassi avautuu keskiviikkona, A21:n Timo Siitonen kertoo.

Hänen mukaansa terassi pidetään auki säiden salliessa 24.9. asti. A21 on nyt jatkumo Kalevankadun terassirivistölle, joka nousee ylös Stockmannilta ohi Tornin ja joka on yhtenä ehdolla pääkaupungin ravintoloiden pääkaduksi

9 vuotta syksyllä täyttävä A21 niitti taannoin kultaa kunniaa kovassa sarjassa. Se saavutti arvostetun kansainvälisen Reykjavik Bar Summit -cocktailkilpailun voiton maaliskuussa. Kesäkuussa se sai myös 2016 Selected kunniamaininnan Worlds Best Bars -sivustolta.

Reykjavikin kilpailuun oli valittu 16 cocktailbaaria Euroopasta ja Yhdysvalloista. Yhdysvalloista kilpailussa oli mukana kilpailijoiden joukossa mm. maailman parhaaksi valittu baari Dead Rabbit New Yorkista. A21:sta edustivat kilpailussa Patrick Seppä ja Laura Nissinen

Helsingissä on kivijalkayrityksillä ollut tästä kesästä asti mahdollisuus vuokrata käyttöönsä yrityksen edessä olevia parkkipaikkoja. Parkkipaikkaa voidaan tietyin edellytyksin käyttää myös ravintolan terassina.

Kaupungin vuokra on Annankadun ruudussa 109 euroa kuussa. Anniskeluluvan laajennuksesta avi laskutti 195 euroa.

Tämän parklet-terassin suunnitteli Urban Gardens Oy.

Tästä on kyse

Parkkiruutuun perustettua terassia kutsutaan parklet-terassiksi.

Jos terassilla tarjoillaan alkoholia, tulee siihen hakea alkoholin anniskelulupa.

Parklet-terassilla tulee olla luvan saamiseksi juomien pöytiintarjoilu, kun myyntipisteen ja terassialueen välissä on jalkakäytävä.

Lähde: avi

Aiheeseen liittyvää

  1. Äänestä nyt: Mikä on pääkaupungin ravintoloiden pääkatu 29.6.2016 15:30

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut