Liian paksu bikineihin? – "Julmaa, miten paljon jopa lasten ulkonäköön puututaan"

ILMIÖ Jopa pikkulasten kokoa arvostellaan julkisesti.

Itsestään kuvia netissä ja somessa julkaisevat normaalivartaloiset naiset voivat joutua rankan arvostelun kohteeksi. Asiaan on puuttunut myös lietolaisbloggari Miia Metso Hän kertoo, että jopa hänen oman lapsensa pyöreyttä on julkisesti arvosteltu.

– On julmaa, miten paljon ihmisten ulkonäköön puututaan. Nyt on hirveän pinnalla, että kaikkien pitää olla lihaksikkaita, kiinteitä ja pyöreäpyllyisiä. Muiden taas pitäisi peittää kroppansa, Metso ihmettelee.

Etenkin raskaus koettelee monen naisen itsetuntoa. Moni häpeää kertyneitä kiloja eikä välttämättä halua näyttäytyä vähissä vaatteissa.

– Siitäkin otetaan hirveä stressi, ettei raskaana saa lihoa. Ja ihaillaan sitä, että on vain pieni vauvamasu. Harmittaa, kun siitä tulee monelle niin paha olo.

Toista lastaan odottava kirjoittaa blogissaan nauttivansa raskausmasustaan. Tietenkin siksi, että siellä kasvaa rakas vauva mutta myös sen vuoksi, että nyt tiukan paidan kiristäminen mahan kohdalla ei häiritse.

– Normaalisti tiukan paidan kanssa jokainen makkara saisi miettimään, pitäisikö vaihtaa vyötäröltä löysempi paita. Miksi tuollaiset ajatukset ovat niin tiukassa pääni sisällä, Miia kysyy.

Ulkonäköpaineet ovat olleet myös Miian riesana. Hän kertoo hävenneensä pohkeitaan. Tuntui, että ne eivät vain näytä siltä miltä hän haluaisi. Niinpä hän ei käyttänyt shortseja tai hameita.

– Harmittaa, että nuorempana annoin sen haitata elämää.

Aikuisiällä Miia onkin tehnyt päätöksen, ettei häpeä vartaloaan. Sitä hän toivoo myös muilta.

– Joillekin toisen laihuuskin on ongelma, ja sanotaan, että älä vain laihduta lisää. Itse haluan omat lapseni opettaa ajattelemaan neutraalisti. Rannalle tai kylpylään kannattaa mennä huomaamaan, että kukaan ei tuijotakaan. Kun kerran kokeilee, myös rohkaistuu, Miia muistuttaa.

Miian blogi löytyy osoitteesta kalliorinne.blogspot.fi/2016/05/liian-paksu-bikineihin.html?

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut