Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestä nyt: Mikä on pääkaupungin ravintoloiden pääkatu

Ratkaisevatko terassit, hintakilpailu vai huippulaatu pääravintolakatua valittaessa?

150 vuotta sitten se olisi ollut Esplanadi. 1990-luvulla se olisi ollut Uudenmaankatu – puhuttiin suoranaisesta Uudenmaankatu-ilmiöstä. Voisiko se nyt olla Hernesaarenranta, joka sekä ihastuttaa että vihastuttaa uudella pöhinällään?

Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat järjestävät nyt lukijaäänestyksen pääkaupungin ravintoloiden pääkadusta. Tässä ovat toimituksen perustelut Helsingin pääravintolakatu -ehdokkaiden valinnoille:

Aurinkoranta Vuosaaressa on kuin tuulahdus ulkomailta; Helsingin Rivieralta löytyvät Loisto, Olutravintola Solmu ja Royal Pokhara.

Bulevardin kattauksessa on uutta ja vanhaa, esimerkiksi Cafe Ekberg, Dennis, Klaus K, Levant, Southpark ja Toni´s Deli.

Monipuolinen kattaus niin turisteille kuin helsinkiläisille.

Esplanadin maamerkkejä ovat Kappeli, Kämp, Savoy ja Teatteri, mutta Espalla on muutakin raskaan sarjan tarjontaa, kuten esimerkiksi Aino, Bronda, Olo, Presto, Roster Helsinki, Vaelsa, Salutorget ja Strindberg. Melkoisen monipuolinen kattaus niin turisteille kuin helsinkiläisille.

Fredrikinkatu on kävelykatu olematta kävelykatu ja sen varrelta löytyvät muun muassa Il Birrificio (entinen Kynsilaukka), Muru, Soma ja Sushibar + Wine. Toisaalta Fredan varrelle jäävät myös Tennispalatsi ja Kampin kauppakeskus sekä toisessa päässä tori ja Viiskulma.

Bulevardin kattauksessa on uutta ja vanhaa, esimerkiksi Cafe Ekberg, Dennis, Klaus K, Levant, Southpark ja Toni´s Deli.

Helsinginkatu on rouhea pätkä pääkaupunkia.

Helsinginkatu on rouhea pätkä pääkaupunkia. Se alkaa Töölönrannasta ja päättyy Kurvin William K.:hon. Matkalle jäävät monet olutkuppilat, mutta myös maineikkaat Kuikka, Soittoruokala Roskapankki, Rupla ja Tenho Restobar.

Hernesaarenranta on ravintoloitsija Sedu Koskisen teollisuusalueelle luoma loma- ja bilekeidas. Rantakadulla on myös toinen matkailumagneetti: Löyly saunoineen ja ravintoloineen. Aivan kadun alkupäässä on toiminut jo kaksi vuotta kesäravintola Birgitta.

Roballa pysyvää on muutos.

Iso Roobertinkatu on aina myllerryksessä – nytkin. Osa terasseista on evakossa. Fafa’s ja Vivo’s ovat punavuorelaista pikaruokaa tyypillisimmillään. Olutta tarjoilee American Craft Beer Bar Tommy Knocker. Rööperi menee trendien kärjessä, joten vanhan sushiravintolan tiloihin tuli Natura-tapasbaari. Roballa pysyvää on muutos.

Kalevankatu ja erityisesti sen alkupää ravintoloiden tiivistymä klassisesta Kosmoksesta ja modernista Kiila Food & Barista olutravintola Willi Wäinöön ja Ølhus Københavniin. Kadulla on yli 20 ravintolaa.

Mikonkatu, onko terassihelvetti vain -taivas? Toisessa päässä Radisson Blun Plaza -hotellin Pääkonttori, terassien jälkeen puolimatkassa italilainen Vapiano ja sitten Amarillon, Public Cornerin, Michelin ja Tapas Barcelonan kautta voi kätevästi pujahtaa Mummotunneliin?

Pieni Roobertinkatu ei ole enää tarjonnaltaan pieni. Siitä on tullut suorastaan mannermainen: Krog Roba, Pastis, OX ja Vinkkeli sekä The Mess.

Uudenmaankatua tähdittävät edelleenkin aikalaisilmiöt Café Bar No 9, Demo, Piece ’n’ Love ja Sushibar + Wine.

Vaasankatu on kirjavasti vegeä ja kaljaa.

Vaasankatu on kirjavasti vegeä ja kaljaa. Bar Molotow, Hilpeä Hauki, Just Vege, Soi Soi, Solmu ja Street Gastro ovat hyvin kalliolaista tarjontaa.