Vuoden hanaviinit on valittu – "Hinta-laatusuhteeltaan poikkeuksellisen edullisia"

Viini-lehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat nyt valinneet vuoden 2016 parhaat hanaviinit. Sillä on merkitystä, koska esimerkiksi vuonna 2015 hanapakkausten osuus kaikista Alkossa myydyistä viineistä oli peräti 39 prosenttia

Pulloviineissä taas 80 prosenttia kulutuksesta keskittyy alle kympin viineihin. Tähän hintaluokkaan osuvat myös nyt voittaneet hanaviinit.

Hanojen aatelia olivat tänä vuonna Torres Gran Sangre de Toro Barrel Aged 2013 -punaviini Espanjasta ja Tausendhügel Dry Riesling 2015 -valkoviini Saksasta. Hanaviinifinalisteja oli yhteensä 26.

Voittajapunaviinin hinta on 39,90 kolmelta litralta ja valkoisen 32,90 euroa kolmelta litralta.

– Huomionarvoista oli se, että peräti 12 viiniä olivat hinta-laatusuhteeltaan poikkeuksellisen edullisia – sellaisia, joita voi kutsua löydöiksi, Viini-lehden päätoimittaja Mikko Numminen sanoo.

Tässä asiantuntijoiden arviot:

Vuoden punainen hanaviini: Torres Gran Sangre de Toro Barrel Aged 2013

Rinta-Huumo ja Berglund:”Lähes mustasävytteisen muheva, lämminhenkisen multainen tuoksu. Mehukasta makua ryhdittävät pehmeät tanniinit, ja viini kuivattaakin mukavasti suuta. Kokonaisuus nostaa silti särmikkään napakassa ja pitkässä jälkivaikutelmassa miellyttävästi veden kielelle.”

Vuoden valkoinen hanaviini:Tausendhügel Dry Riesling 2015

Rinta-Huumo ja Berglund: ”Viini on puhdaspiirteinen ja napakka. Eksoottisia hedelmiä ja punaisia omenoita muistuttava tuoksu on nuorekas ja avoin. Sitrusmaiset hedelmähapot nostavat veden kielelle. Jälkivaikutelma on rapsakka ja hedelmäisen herkullinen.”

Lue lisää Viini-lehdestä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut