Vihdoin vihreää valoa: HIFKin halli ja Hakaniemen lasipaviljonki toteutuvat

Tältä näyttäisi Hakaniemen hallikauppiaiden ideoima lasihalli (oik.), jota ehdotetaan väistötilaksi torille remontin ajaksi. Hallin reunoilla voisi olla kahvilatoimintaa. AD Petteri Vilkki

Jari Pietiläinen

Helsingin kaupunginhallitus on juuri äsken hyväksynyt Garden Helsinki -hankkeen eli HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen,mutta rajasi varausalueen maanpäällisiä osia.

Nordenskiöldinkadulla vanhan jäähallin vieressä sijaitseva alue on varattu vuoden 2018 loppuun saakka hankkeen jatkosuunnittelua, toteutusedellytysten selvittämistä sekä arkkitehtuurikilpailua varten.

Kaupunginhallitus muutti esitystä siten, että Pohjoisen Stadiontien itäpuolelle ei sallita maanpäällistä rakentamista. Lisäksi Saharaan ei toteuteta maanpäällistä rakentamista eli kenttä säilyy jalkapallon käytössä.

Tarkoitus on rakentaa monitoimihalli HIFK:n kotikentäksi sekä liike- ja toimistotilaa ja asuntoja. Vanhan jäähallin kohtalo ratkaistaan arkkitehtuurikilpailun yhteydessä.

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa myös Hakaniemen torin lasipaviljongille.Se hyväksyi hankesuunnitelman, jonka mukaan Hakaniemen hallin toiminnot siirretään hallin peruskorjauksen ajaksi toreille rakennettavaan lasipaviljonkiin.

Hankkeen enimmäishinnaksi päätettiin 5,74 miljoonaa euroa. Kiinteistökeskus ja Tukkutori kilpailuttavat paviljongin hankesuunnittelun ja rakentamisen. Kaupunginhallitus jää nyt kesätauolle ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 8. elokuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut