Villiyrtit pelastivat kunnianhimoisen kasvisravintolan

Marie Ghenounin mukaan noin kolme neljäsosaa ravintolan annoksista on vegaanisia, loput vegetaristeille sopivia. Don Lehtinen

Don Lehtinen

Harva ravintolayrittäjä edes unelmoi omasta rakennuksestaan Helsingin kantakaupungissa. Ruoholahdessa sijaitsevan ravintola Cargon perustajat rakensivat sellaisen.

Mechelininkadun alittavan jalankulkusillan suulle piti tulla pyöreä elintarvikekioski. Cargon ja kaupungin kädenväännön tuloksena paikalla on kymmenestä harmaaksi maalatusta merikontista rakennettu kasvisravintola, jonka kattoterassi houkuttelee kesäkulkijaa.

Cargon seinät ovat lasia, peltiä, vaneria ja kasviksia, asiakkaat kookosmaitoa kauramaidon tilalle pyyteleviä.

–Monet asiakkaat tulevat tänne, koska huomioimme erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Meillä on auttava asenne niitä kohtaan, kuvailee ravintolapäällikkö Marie Ghenoun

Keväällä 2015 perustettu ravintola joutui ensimmäiset puoli vuotta etsimään itseään. Kesäsäät olivat kehnoja, joten kattoterassi ei päässyt oikeuksiinsa. Talvella illat olivat hiljaisia. Vuodenvaihteessa villiyrttien erikoisosaaja Sami Tallberg pestattiin suunnittelemaan ruokalistoja.

Tallbergin tulon myötä annoksiin ilmestyivät villiyrtit ja keittiöön kova rutiini. Lisäksi Cargo laajensi aukioloaikojaan: nyt sieltä saa aamupalaa, lounasta, päivällistä ja illallista, kaikki drinkkeineen.

–Samin myötä saimme itsevarmuutta tekemiseen ja uskoa lähteä tekemään isommin ja kehittymään, Ghenoun kertoo.

Saimme itsevarmuutta tekemiseen."

Vegaanihampurilainen on yksi Cargon vetonauloista. Päältä rapea ja sisältä pehmeä kikhernepihvi on tekstuuriltaan ja maultaan onnistunut, mutta lihansyöjä jää kaipaamaan lihan säikeisyyttä. Purilaisen villiyrtit ovat yllättävän, mutta miellyttävän kirpeitä ja yhdessä punasipulin kanssa happamuus on annoksen keskellä jopa liikaa.

Hampurilaisen kyljessä happamuutta tasoittavat friteeratut kukkakaalinpalaset. Facebookin Sipsikaljavegaanit -ryhmässäkin ylistystä kerännyt lisäke on suutuntumaltaan ja maultaan täydellinen. Näitä pitäisi saada jokaisesta pubista, ravintolasta ja snägäristä.

Rouheammaksi muuttunut Cargo on onnistunut paremmin myös taloudellisesti, vaikka perustajat eivät aiokaan tehdä ravintolasta rahantekokonetta.

–Meille menestyksen määrittävät oma onnistumisen tunne ja se, minkälaisen fiiliksen asiakkaalle saa. Totta kai rahat ja luvut ovat tärkeitä, mutta täällä olut ei maksa kymmentä euroa koska meri on vieressä, Ghenoun sanoo.

Cargo ei ole halpa, mutta halparavintolana se ei olisikaan kovin uskottava. Hyvät raaka-aineet ja ennen kaikkea hyvä sijainti maksavat, ja tiedostava asiakaskunta tiedostaa myös tämän.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Ruoka, uskonto ja penis..." – vegaanien viesti karjatilan aidassa poiki hilpeän asiallisen keskustelun 17.6.2016 10:28

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut