Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mimmit maalasivat lähiöön upean kuvasarjan – "Kontulassa ei ole koskaan nähty tällaista"

Kontulalaiset hieraisivat viime viikonloppuna taatusti silmiään, kun kävelivät Emännänpolun alikulkutunnelin läpi. Ennen ankeaan tunneliin maalattiin perjantaina ja lauantaina toistakymmentä upeaa maalausta.

Asialla oli Rosa Kivisen kutsuma joukko naistaiteilijoita, joita lopulta kertyi paikalle tusinan verran. "Mimmit peinttaa" -teemalla toimivat katutaidemaalarit saivat aikaan uskomatonta jälkeä.

Maalarit nähneet kontulalaiset olivat ihastuksissaan.

– Täällä ei ole koskaan nähty tällaista jälkeä, huokaisi eräs ohikulkija.

– Aivan mahtavia maalauksia, sopivat todella hyvin tänne, kommentoi toinen.

– Piristävät kivasti rumaa ja ankeaa betonia, oli kolmannen mielipide.

Yksi peinttaavista mimmeistä oli Vihdissä asuva Salla Ikonen, 30, joka on harrastanut katutaidetta vakavissaan viitisen vuotta. Viimeiset kaksi vuotta Ikonen on tehnyt maalauksia työkseen.

– Olen saanut tosi hyvää palautetta maalauksista. Yhä useampi kaupunkilainen kokee nämä maalaukset siten, että ne ilahduttavat paikallisia asukkaita ja tekevät ympäristöä viihtyisämmäksi, Ikonen luonnehtii.

Maalaukset ovat saaneet olla rauhassa, eikä niitä ole jälkikäteen käyty sotkemassa.

– Olen seurannut tilannetta pari-kolme vuotta, eikä ainakaan minun maalauksiani ole kertaakaan sotkettu. Se on hieno homma, Ikonen myöntää.

Ikonen on Facebook-sivullaan julistanut kilpailun, johon voivat osallistua niin yksityishenkilöt, yritykset kuin taloyhtiötkin.

Yleisö saa pyytää Ikoselta, mihin se haluaisi seinämaalauksen. Hän aikoo toteuttaa maalauksen, jos saa kerätyksi Facebook-sivuilleen heinäkuun loppuun mennessä vähintään 10 000 tykkääjää.

– Projekteja on kaiken aikaa menossa, olen käynyt maalaamassa muun muassa Espoossa ja Venäjällä. Heinäkuussa on tarkoitus toteuttaa Hakunilassa maalaus kerrostalon päätyyn, kertoo Ikonen.

Katso lisää hienoja seinämaalauksia Ikosen Facebook-sivulta.