Viiniä ja vodkaa salaattiin? Kyllä!
RUOKA Sarjassa testataan uutuuskeittokirjojen reseptejä kotikeittiössä.
Feta-papu-salaatti
kahdeksalle 250 g pitkiä, vihreitä papuja 2 dl valkoviiniä 1,5 tl suolaa ½ sitruunan mehu
Marinadi: 1 dl oliiviöljyä 2 valkosipulinkynttä ½ dl tuoretta persiljaa 1 tl suolaa ½ rkl hunajaa 2 rkl sitruunavodkaa 200 g fetajuustoa 50 g saksanpähkinöitä
Keitä papuja viitisen minuuttia väljässä vedessä, joka on maustettu viinillä, suolalla ja sitruunamehulla. Valuta.
Silppua persilja ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita marinadi-ainekset. Marinoi pavut yön yli. Laita pavut, feta ja pähkinät tarjoiluastiaan ja vie tarjolle.
Resepti: Jonna Pulkkinen, Merja Ruotsalainen: Viinakeittokirja. Atena Kustannus, 2016.
Näin resepti onnistui
Salaatti on suunniteltu kahdeksalle, mutta annos on pieni – ohjeesta riittää alkuruuaksi neljänne.
Varo, etteivät pavut keity liikaa, ne kannattaa jättää rapsakoiksi.
Valkoviini antaa hauskan hedelmäisen maun keitinveteen, samoin kuin sitruunavodka marinadiin. Sitruunavodkan tilalla voi käyttää myös tavallista vodkaa, kun marinadiin lisää 1 rkl sitruunamehua.
Maut sopivat todella hyvin yhteen ja annos on kesäisen raikas.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.