Ravintola Salve joutuu sittenkin muuttamaan – "Merinäköala säilyy"

Perinteikäs merimieskapakka Helsingin Hietalahdessa kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa ensi vuonna. Salvelle löytyi yllättävä osoite toisella puolella katua.

– Merinäköala säilyy, mutta hieman eri kulmasta, HOK-Elannon tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg luonnehtii osoitetta jossa toimii nyt Chico’s Bulevardi. Uusi katuosoite on Hietalahdenranta 5, kun vanha oli Hietalahdenranta 11.

Helsingin Uutiset kertoi ravintola Salven pakkomuutosta huhtikuussa. Lähtö tuli eteen, kun liiketilan omistaja Asunto Oy Hietala Bostads Ab ei halunnut uusia pitkäaikaista vuokrasopimusta ravintolan nimen ja liikemerkin omistavan HOK-Elannon kanssa.

Liikepaikka siirtyy Royal Ravintoloille vuoden 2017 alussa.

– Olen pahoillani, että emme yrityksistä huolimatta ole onnistuneet uusimaan vuokrasopimustamme. Olemme vuosikymmenten aikana pyrkineet hyvään yhteistyöhön taloyhtiön kanssa osallistumalla tilojen ylläpitoon ja kunnostukseen pitkälle yli sen, mitä vuokrasopimuksemme on edellyttänyt, toteaa HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen

– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisimme suostua painostuksen alla luovuttamaan omaisuuttamme kilpailevalle yrittäjälle. Tämä olisi koko ravintola-alan kannalta huolestuttava ennakkotapaus. Sitä paitsi Salve on meille ainutlaatuinen ja tärkeä ravintola.

– Jos joku on kiinnostunut liiketoiminnan ostamisesta, yleinen käytäntö lienee, että keskustelee ensin omistajan kanssa. Helsingin Osuuskauppa osti Salven liiketoiminnan vuonna 1990 ja jatkaa sitä edelleen, vaikka osoite muuttuu, Jouko Heinonen täsmentää.

Salve on valittu eri medioiden listauksessa Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2011. Paistetut silakat ovat ravintolan tavaramerkki ja viimeksi syksyllä 2015, Helsingin Uutisten lukijat valitsivat Salven silakat pääkaupunkiseudun parhaaksi silakka-annokseksi (Katso lista alla!)

Parhaillaan se menestyy Helsingin Uutisten klassikkoravintolakisassa ja on 7 eniten ääniä saaneen joukossa

Helsingin parhaat silakka-annokset

1. Salven paistetut silakat

2. Sea Horsen rapeaksi paistetut silakat

3. Salutorgetin paistetut silakat

4. Savoyn paistetut silakat

5. Eliten paistetut silakat

6. Kosmoksen paistetut silakat

7. Hakaniemen Hallikahviloiden silakkapihvit

8. Cellan Stadin silakat

9. Ilveksen halstratut silakkafileet

10. Wellamon paistetut silakat/silakkapihvit

Lähde: Helsingin Uutiset.

Lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut