Kaupunki pääsemässä eroon kulusyöpöstään – kaksi ostajaa kiinnostunut Gardeniasta

Trooppisen puutarhan Gardenian myyminen on edennyt loppusuoralle ja rakennuksen ostamisesta on jätetty kaksi ehdollista tarjousta.

– Tarjouksia käydään nyt käydään läpi useampaan otteeseen. Hinta on yksi kriteeri ja käyttötarkoitus toinen, sanoo kaupungin myyntineuvottelija Heidi Autiosuo

Kaupunki lähetti myyntiprosessin toisella kierroksella tarjouspyynnöt yhteensä neljälle ostajaehdokkaalle. Autiosuo pitää lopullista saldoa tarjousten määrästä hyvänä.

–  Sikäli jos puolet laittaa tarjouksen takaisin, niin ihan kohtuullinen tuloshan se on. Ostajilla on ehtoja, joita käydään läpi ja katsotaan, onko niiden kanssa mahdollisuus edetä, Autiosuo jatkaa.

Kaupunki päättänee myynnistä muutaman viikon sisällä. Tämän jälkeen myynti menee kiinteistölautakuntaan. Myyntihinnasta riippuen asia menee valtuuston päätettäväksi tai sitten ei.

Neuvotteluiden ollessa vielä kesken, Autiosuo ei ota kantaa rakennuksen myyntihintaan tai siihen, minkälaista käyttötarkoitusta tarjousten jättäneet ovat Gardeniaan ajatelleet. Myöskään sitä, keitä ostajaehdokkaat ovat tai säilyisikö toiminta edelleen julkisessa käytössä, Autiosuo ei ota kantaa.

Viikissä sijaitseva Gardenia on ollut kaupungille murheenkryyni vuosia eikä vähiten tuottamattomuutensa ja korkeiden ylläpitokustannustensa vuoksi.

Puutarhan alamäki alkoi jo vuosia sitten, kun kaupunki alkoi vähentää sisäisiä ostoja eli muun muassa luontokoulun palveluiden ostamista. Puutarhan toiminta oli pitkälti pohjautunut kaupungin sisäisiin ostoihin. Puutarhan pelastamiseksi tehtiin aikanaan myös valtuustoaloite.

Gardenian myyntirupeamaa ei suinkaan helpota tieto, että rakennus olisi lähitulevaisuudessa jopa miljoonaremontin tarpeessa. Noin vuoden 2030 paikkeilla remonttiin pitäisi löytyä kaupungin laskelmien 5,5 miljoonaa euroa.

Rakennuksen ylläpitokustannukset tyhjänäkin ovat 100 000 euroa vuodessa.

Myös vuokrakulut ovat olleet kalliit, sillä Gardenian rakentaminen maksoi reilu kymmenen vuotta sitten yli yhdeksän miljoonaa euroa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut