Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kuvasarja: "Huuveri" on kesän hitti – aikuisille se on "vähän nolo"

TRENDI Lämpimiin ja kuiviin päiviin sopiva hoverboard on lasten ja teinien suosikki.

Tasapainoskootteri, tasapainolauta, leijulauta tai hoverboard. Tämän kesän hitillä on monta nimeä. Hoverboard on kaksipyöräinen henkilökuljetin, jota ohjataan jaloilla ja ladataan verkkovirralla. Viihdeliikuntayrittäjä Kari Sulin kutsuu laitetta ”huuveriksi”.

Monet laudan hankkineista ovat käyneet kokeilemassa huuveria, jonka jälkeen päätyneet hankkimaan sellaisen tai lähinnä pyytäneet vanhempiaan hankkimaan, sillä Sulinin mukaan hoverboard on suosituin 13–18-vuotiaiden keskuudessa.

Täysi-ikäisille laite Sulinin kokemuksen mukaan ”vähän nolo”. Sulin kertoo, että nuoret ovat erittäin näppäriä ajamaan huuvereilla eri tyyleillä. Joskus kyytiin hyppää vaikka kaksi.

Huuverin kumit voivat olla 6,5-tuumaiset umpikumit tai 8–10-tuumaiset ilmatäytteiset kumit. Monet ovat hankkineet huuverinsa niiden tultua markkinoille viime vuoden lopulla. Tällöin myynnissä oli umpikumisia malleja. Sulin uskoo, että umpikumiset, matalammat mallit tuottavat pettymyksen, kun niillä siirrytään ajamaan ulos.

–Ne sopivat sisäkäyttöön tai hyvälle asfaltille, sanoo Sulin.

Huuveri on hyvän sään laite. Sateella niillä ei voi ajaa."

Edullisimmat, umpikumeilla varustetut huuverit ovat olleet viihdeliikkujien käytössä marraskuusta asti ja vain sisäajossa, mutta Sulinin mukaan laudat ovat kuluneet huomattavasti tuossa ajassa.

Kalliimpien, korkeampien mallien renkaat ovat ilmatäytteiset, ja sopivat siten haasteellisimmille alustoille. Sateella niilläkään ei voi ajaa. Huuveri on hyvän sään laite.

Umpikumirenkaisten huuvereiden hinnat alkavat noin 300 eurosta. Ilmatäytetyillä kumeilla varustetun, korkeamman version voi saada lisäämällä hintaan vielä satasen.

Sulin itse toteuttaisi kauppareissun mieluummin ilmatäytteisin kumein varustetulla huuverilla kuin fillarilla. Hän on varma, että sähköiset henkilökuljettimet, kuten Segwayt ovat tulleet jäädäkseen, mutta huuverihuuman kesto jäänee nähtäväksi.

Leijulaudan epäillään aiheuttaneet tulipalon Vantaalla kaksi viikkoa sitten. Kyseinen lautamerkki on vedetty pois myynnistä Tokmannilla.