Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Teini-ikäinen espoolainen aiheutti perättömillä pommi-ilmoituksilla lentokoneen välilaskun Yhdysvalloissa

RIKOS Espoolainen mies on jo aikaisemmin tuomittu 50 000 tietomurroista.

Keskurikospoliisiepäilee, että 18-vuotiassuomalaismies onperättömillä ilmoituksillaan pommista aiheuttanut elokuussa 2014 yhdysvaltalaisen matkustajakoneenturhanvälilaskun,kertoo Helsingin Sanomat.

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi. Mies on aikaisemmin asunut Espoossa.

Poliisi kertoo, että suomalaismies olisi muiden henkilöiden kanssa ilmoittanut pommiuhasta American Airlinesin lennolle elokuussa 2014. Kone oli lentämässä Dallasista San Diegoon, mutta joutui suorittamaan välilaskun Phoenixiin pommiepäilyn vuoksi.

Koneesta ei löytynyt pommia. Yhdysvaltalaisviestimien mukaan lennolla oli 179 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Poliisiepäilee, että mies olisi perättömillä ilmoituksilla aiheuttanut myös tietotekniikka-alan yrityksen evakuoinni. Lisäksi poliisi epäilee, että mies ontehnyt perusteettomia ilmoituksia yksityishenkilöistä Yhdysvalloista, jonka johdosta paikallinen poliisi on iskenyt heidän koteihin.

Epäillyt rikokset on tehty pääosin vuosina 2013-2014, jolloin rikoksista epäilty mies oli 16–17 vuotias. Mies on ainakin aikaisemmin asunut Espoossa. Tekojen motiivi näyttää poliisin mukaan olevan kiusanteko.

Teoista epäilty mies on poliisin tuntema hakkeri, joka on aiemmin tuomittu yli 50 000 tietomurrosta. Epäilty on kieltänyt osan tuoreista rikosepäilyistä. Hän on kuitenkinosittain myöntänyt osan epäilyistä.