Vegaanikauppaa syytetään rasismista – Näin puolustautuu kaupan perustaja

Tampereella toimivaa Vegekauppaa on sosiaalisessa mediassa syytetty yhteyksistä Rajat kiinni -liikkeeseen. Kaupan perustaja on tiukasti eri mieltä. – Kuva ei liity tapaukseen. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Helsingissä, Tampereella ja Turussa toimiva Vegekauppa on joutunut sosiaalisessa mediassa rasismisyytösten kohteeksi. Somessa on liikkunut väitteitä siitä, että kaupan omistajapohjaan olisi tullut mukaan henkilö, jolla on yhteys Rajat kiinni -toimintaan. Asiasta kertoo kaupunkilehtiTamperelainen.

Vegekaupan perustaja Tuukka Simonen kiistää rasismisyytökset.

– Vegekauppa oli perustamassa uutta yritystä, johon olisi tullut kauppias tamperelaisesta saman alan liikkeestä. Kävi sitten ilmi, että kauppiaan mies on profiloitunut Rajat kiinni -toiminnassa. Yhteistyö loppui samantien ja asiasta kerrottiin molemmille. Mieltä saa olla, mutta tällaiset mielipiteet eivät istu meidän brändiimme millään tavalla tai miltään osin, Simonen kertoo.

Lue lisää Tamperelaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.