Harvinainen tapaus: Mies haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen ja voitti

Vakuutusyhtiö If katsoi, että sillä oli oikeus tehdä vesivahingon vakuutuskorvauksista vähennyksiä lvi-laitteiden iän mukaan. Viisi vuotta vanhassa mökissä laskutapa pienensi vakuutuskorvauksia lähes 9 800 euroa.

Marianna Simo

Epäselvät vakuutusehdot koituvat korvauskiistoissa usein kuluttajan tappioksi, mutta ei aina. Tuusulalaismies haastoi vahinkovakuutusyhtiö Ifin oikeuteen vakuutuskorvauksista ja voitti. Asiasta uutisoi sanomalehti Keski-Uusimaa.

Tapaus on tavallinen: miehen kesämökillä Porvoossa sattui vesivahinko vuonna 2012. Viisi vuotta vanhan huvilan vesikiertoiset lattialämmitysputket jäätyivät ja halkesivat. Korjaustyöt maksoivat yli 54000 euroa. Miehellä oli kiinteistössä laajin mahdollinen kotivakuutus.

Vakuutusyhtiö If kieltäytyi kuitenkin maksamasta summaa kokonaan, vaan teki korvauspäätöksessä ikävähennyksiä lvi-laitteiston iän mukaan. Näin mökin omistajan osuus laskusta oli Ifin mukaan lähes 9800 euroa.

Tapaus ratkesi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa mökin omistajan eduksi. Oikeuden mukaan omistaja ei voinut vakuutusehdoita käsittää, että vakuutusyhtiöllä oli tapauksessa lupa tehdä vakuutuskorvauksista ikävähennyksiä.

Lue kaikki tapahtuman käänteet Keski-Uusimaasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut