Street Gastro, Tortilla House... suositut katuruokayrittäjät löivät hynttyyt yhteen – Kampissa avaa aivan uudenlainen ravintola

Tästä se lähti. Keittiömestari Jouni Ukkonen oli kesällä 2013 työn touhussa Street Gastron ruokavaunussa Helsingin Kauppatorin kupeessa. Katuruokabuumin harjalla ratsastava yritys avaa kesäkuussa jo viidennen myymälänsä, nyt Kamppiin. Jussi Vehkasalo

Marketta Karjalainen

Kesäkuun puolivälissä katuruokamarkkinoilla koetaan taas jotain ihan uutta. Kolme menestyvää yritystä, Street Gastro, Tortilla Company ja BBQ on Wheels perustavat yhdessä ravintolan kauppakeskus Kamppiin. Kolmen pikaruokakuppilan sijasta asiakkaita palvelee kuusi erilaista ruokaa tuottavaa keittiötä. Kokonaisuuden muodostavat jo vakiintuneet ja uudet yrittäjät.

– Meitä on kolme osakasta ja jokaisella on kaksi ravintolaa. Minulla on toisella paikallani alivuokralaisena Fisu & Ranet, kertoo toimitusjohtaja Jyrki Karumo

Hän ei aio ryhtyä kilpailemaan meksikolaisruualla Kampissa jo toimivan Tortilla Housensa kanssa, vaan tekee uuteen ravintolaan nyhtökaurasta kasvisruokaa.

Se on lähempänä ruokarekkaa kuin ravintolaa."

Idea syttyi Karumon mukaan monien mielessä samaan aikaan.

– Olemme huomanneet katuruokapuolella, että yhteistyö on erittäin hedelmällistä. Monilla yrittäjillä on todella kapea valikoima, joten asiakkaat tykkäävät, kun valikoimaa on paljon. Kun yksi ruokarekka houkuttelee yksin esimerkiksi Kasarmitorille 100-200 henkeä, mutta jos autoja on kymmenen, tulee väkeä jopa 6 000–8 000 henkeä, Karumo kertoo.

6k-foodmarketin ideana on turvata asiakkaille valinnanvaraa ja samalla tasata toiminnan riskejä.

–Kampin kauppakeskus innostui heti ideastamme ja nyt neuvottelemme jo seuraavasta Makkaratalossa. Kauppakeskukset haluavat vakavaraisia vuokralaisia, mutta tarvitsevat toisaalta uusia, mielenkiintoisia yrityksiä. Meillä nämä kaksi asiaa on yhdistetty, Karumo toteaa.

Alivuokralaiset voivat vaihtua nopeastikin. Foodmarketin tilat on Karumon mukaan suunniteltu niin, että keittiöt voidaan vaihtaa uuden ruokamaailman mukaiseen viritykseen jopa yhdessä yössä.

Neliöitä 6k-foodmarketissa on vajaat 300 ja asiakaspaikkoja 120. Toimintaperiaatteeltaan se on lähempänä ruokarekkaa kuin ravintolaa.

–Kaikki ruoka on helposti mukaan otettavaa. Käytämme esimerkiksi kannellisia lautasia. Ravintoloissa on pari rauhallista nurkkaa, mutta enimmäkseen pystypöytiä ja baarijakkaroita, Karumo kuvailee.

6k-foodmarket avaa ovensa 16. kesäkuuta Kampin E-tasolla Burger Kingin ja Plantagenin välissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 2. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 3. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 4. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 5. Linnanmäki avautuu ensi viikolla
 6. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen – kuva
 12. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 13. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 14. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 15. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 3. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 8. T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.
 9. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 10. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 11. Laajasalon bulevardin rakentaminen alkaa jo tänä vuonna – tulee aikanaan jatkumaan Herttoniemeen saakka
 12. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. "Pyöräilijät hipovat ihan hihaa" – Vilkkaalla sillalla turvaväleistä ei ole tietoakaan, arkkitehdin mukaan moni paikka pitäisi Helsingissä suunnitella uusiksi
 15. Suomen pienimmässä ravintolassa on sisällä nyt vain 1 asiakaspaikka – kutistui entisestään koronarajoitusten vuoksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.