IS julkaisi listan 100 000 euron yritystuen saajista – joukossa muun muassa Bille Beino, jääkiekkojoukkueita, bloggari...

Ilta-Sanomat on julkaissut täyden listan Business Finlandilta koronatuen saaneista yrityksistä.

Yritykset on listattu kunnittain. Helsingin listalla ovat muun muassa vaateyritykset Kekäle ja Andiata, NHL-miljonääri Ville Leinon perustama Bille Beino, viestintäyritys Miltton Group, lounas- ja kultuurisetelipalveluita mobiilissa tarjoava EPassi Payments, pelikauppa Poromagia, verkko-ostosdiilejä markkinoiva Bonusway, Studio Puisto Arkkitehdit ja jo aiemmin kohua herättänyt Huono Äiti -bloggari.

Helsingin listalla on 100 000 euron tuen saajana myös ateriakassipalvelua tarjoava Ruokaboksi Finland, joka tiistaina 21. huhtikuuta kertoi viisinkertaistaneensa kysyntänsä vuoden takaiseen verrattuna. Koronakriisin seurauksena yhä useampi haluaa arkiset ruokaostoksensa kotiovelleen toimitettuna, yritys kertoi tiedotteessa. Ruokaboksin perustivat 2017 Vappu Pimiä, Juhana Rintala ja Jesse Fryckman.

Koko Suomen listalla on SM-liigaseuroista muun muassa Pelicans sekä laulaja Arttu Wiskarin perustama ravintola Wiskarila Kivenlahdessa.

Valtion rahoitusyhtiö Business Finland myöntää parhaillaan kehitysrahoitusta pienille ja keskisuurille yhtiöille. Yhtiöiden tulee itse kattaa 20 prosenttia kehityshankkeiden kustannuksista.

Maksimisumman, 100 000 euroa, on tähän mennessä saanut IS:n mukaan lähes 800 yritystä.

Viikonloppuna somessa ihmeteltiin, miksi Huono Äiti -bloggari sai 100 000 euron tuen ja miten korona vaikuttaa verkkosivujen ylläpitoon. Sivuston omistaja Sari Helin-Sarvamaa avasi blogissaan, että Huono Äiti aloitti viime vuoden lokakuussa uuden kehityshankkeen: liiketoiminnan laajentamisen elintarvikkeiden puolelle ja lanseerasi kolme suklaatuotetta.

Muun muassa Huonon äidin "lohtulevyt" ilmestyivät kauppoihin viime vuoden lopulla.

– Tuki on myönnetty tähän hankkeeseen. Tukisummaa tullaan käyttämään tuotekehityksen ja suunnittelutyön ostamiseen palveluina muilta yrityksiltä. Ravintola-alan ja sen ammattilaisten työllistäminen on tässä kehitysvaiheessa keskiössä, Helin-Sarvamaa kirjoitti ja korosti, että tukirahat eivät päädy Huonolle Äidille vaan muille kohtuupienille yrityksille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut