Korona sotki Lehtovaaran ja Savoyn remonttisuunnitelmat – Helsingin jättimäinen ravintomaailma otti silti varaslähdön

Pörssiyhtiö NoHo:lla on Helsingissä auki kymmenen ravintolaa, jotka keskittyvät nyt ruoan kotiinkuljetus- ja take away -myyntiin. Remontteja ei ole käynnissä, sillä kaikki investoinnit on laitettu jäihin kassan suojelemiseksi ja kehitystyötä tehdään lähinnä digitaalisen myynnissä.

Ravintola Savoy sai funkkistyylisen pääsalin uusimisen valmiiksi juuri ennen koronaa. Kerrosta alempana kabinettien remontin piti alkaa sen jälkeen. Financier Group Oy:n mukaan uutta päätöstä remontin ajankohdasta ei ole tehty.

Lue aiheesta lisää: Mannerheimin kantapöydästä tehtiin outo löytö – kuva: Savoyn kuuma linja paljastui

Ravintola Kappeli uusii keittiönsä lattiaa. Kappelin ravintolaa pitää HOK-Elanto, joka on historiallisissa tiloissa kaupungin vuokralaisena.

Ravintola Lehtovaaran piti tehdä keittiöremontti heinäkuussa ja olla silloin kiinni. Korona sotki suunnitelmat. Kassatilanne ja remonttimiesten puute siirsi hankkeen tuonnemmaksi. Kesätaukonsa se jättää pitämättä, jos vain hallitus antaa luvan avata ravintolat kesäkuussa. Heinäkuussa Lehtovaara tulee toimineeksi 80 vuotta Töölössä.

Hotelli Torni meni kiinni joulukuussa. Korona ei vaikuta töihin, koska se avautuu vasta vuoden 2021 puolella. Tornin ravintolat ovat merkittävä osa suomalaista kulttuurihistoriaa.

Hotelli Hesperian (ent. Crowne Plaza) remontti jatkuu. Scandic-ketjuun kuuluvat hotellin piti avautua toukokuussa, mutta nyt avaaminen siirtyy aikaisintaan kesäkuuhun. 1972 valmistunut hotelli saa silloin vanhan nimensä.

Hotelli Scandic Pasilan (entisen Sokos-hotellin) remontti Länsi-Pasilassa valmistuu näillä näkymin heinäkuussa. Uusiutuvan ravintolan nimeä ei ole vielä julkistettu.

Rautatiehallituksen tiloihin on rakennettu uuttaa hotellia jo puolitoista vuotta. Korona ei vaikuta sen aikatauluihin muuten kuin että hotellin nimen julkistus peruttiin. Rautatientorin Scandic-hotelli avautuu alkuvuodesta 2021 ja sen yhteyteen tulevat suuret ravintola- ja kokoustilat.

Silja Serenade, yksi Helsingin suurimpia ravintolamaailmoja, lähti Naantalin telakalle alkuviikosta. Alkuperäisen telakointisuunnitelman mukaan se olisi ollut kymmenen päivää tauolla marraskuussa. Korona aikaisti töitä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut