Korona sotki Lehtovaaran ja Savoyn remonttisuunnitelmat – Helsingin jättimäinen ravintomaailma otti silti varaslähdön

Lehtovaara on toiminut Töölössä 80 vuoden ajan. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Pörssiyhtiö NoHo:lla on Helsingissä auki kymmenen ravintolaa, jotka keskittyvät nyt ruoan kotiinkuljetus- ja take away -myyntiin. Remontteja ei ole käynnissä, sillä kaikki investoinnit on laitettu jäihin kassan suojelemiseksi ja kehitystyötä tehdään lähinnä digitaalisen myynnissä.

Ravintola Savoy sai funkkistyylisen pääsalin uusimisen valmiiksi juuri ennen koronaa. Kerrosta alempana kabinettien remontin piti alkaa sen jälkeen. Financier Group Oy:n mukaan uutta päätöstä remontin ajankohdasta ei ole tehty.

Lue aiheesta lisää: Mannerheimin kantapöydästä tehtiin outo löytö – kuva: Savoyn kuuma linja paljastui

Ravintola Kappeli uusii keittiönsä lattiaa. Kappelin ravintolaa pitää HOK-Elanto, joka on historiallisissa tiloissa kaupungin vuokralaisena.

Ravintola Lehtovaaran piti tehdä keittiöremontti heinäkuussa ja olla silloin kiinni. Korona sotki suunnitelmat. Kassatilanne ja remonttimiesten puute siirsi hankkeen tuonnemmaksi. Kesätaukonsa se jättää pitämättä, jos vain hallitus antaa luvan avata ravintolat kesäkuussa. Heinäkuussa Lehtovaara tulee toimineeksi 80 vuotta Töölössä.

Hotelli Torni meni kiinni joulukuussa. Korona ei vaikuta töihin, koska se avautuu vasta vuoden 2021 puolella. Tornin ravintolat ovat merkittävä osa suomalaista kulttuurihistoriaa.

Hotelli Hesperian (ent. Crowne Plaza) remontti jatkuu. Scandic-ketjuun kuuluvat hotellin piti avautua toukokuussa, mutta nyt avaaminen siirtyy aikaisintaan kesäkuuhun. 1972 valmistunut hotelli saa silloin vanhan nimensä.

Hotelli Pasila valmistuu koronan jälkeen. Uuden ravintolan nimi ei ole vielä tiedossa.

Hotelli Scandic Pasilan (entisen Sokos-hotellin) remontti Länsi-Pasilassa valmistuu näillä näkymin heinäkuussa. Uusiutuvan ravintolan nimeä ei ole vielä julkistettu.

Rautatiehallituksen tiloihin on rakennettu uuttaa hotellia jo puolitoista vuotta. Korona ei vaikuta sen aikatauluihin muuten kuin että hotellin nimen julkistus peruttiin. Rautatientorin Scandic-hotelli avautuu alkuvuodesta 2021 ja sen yhteyteen tulevat suuret ravintola- ja kokoustilat.

Silja Serenade, yksi Helsingin suurimpia ravintolamaailmoja, lähti Naantalin telakalle alkuviikosta. Alkuperäisen telakointisuunnitelman mukaan se olisi ollut kymmenen päivää tauolla marraskuussa. Korona aikaisti töitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Jakomäen sydämen rakentaminen viivästyi, koulu alkoi vielä vanhoissa tiloissa – Projektinjohtaja: "Ehkä vähän haasteellisempi rakennus toteuttaa"
 3. Saunaraati löysi asuntomessuilta elämyksiä – täydelliseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas
 4. Henkilökuntapula hidastaa uusien näytteenottopaikkojen avaamista Helsingissä – Näin moni saa tällä hetkellä koronatestistä positiivisen tuloksen
 5. Kaupunginteatterin ja Kansallisen teatterisyksy käynnistyy koronasta huolimatta – paikkoja myydään edelleen vain puolet normaalista
 6. Penkinlämmittäjistä tuttu Tero Tiittanen tekee Kuutamokeikan teatteri- ja eduskuntamies Ville Virkkusen kanssa
 7. Ylijäämäomenat kiertoon
 8. Pyöräliiton puheenjohtaja Helsingin Uutisissa: "Mitä enemmän lapsia tuodaan kouluun autolla, sitä vaarallisempia koulujen lähialueet ovat"
 9. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 10. T24: Suomalaismatkailijat eivät enää työllistä Suomen suurlähetystöä Tallinnassa entiseen malliin
 11. Pyörällä kouluun
 12. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 13. Ikääntyneiden heikko työllisyys johtuu syrjinnästä, johon laki ohjaa
 14. "Tupsahda" kuuntelemaan iltasatuja – Malmin kirjastossa luetaan syksyllä satuja
 15. Päätoimittaja Kannala: Korona, asuntojen hintataso, liikenneratkaisut ja eläköitymiset eivät edistä muuttamista Helsinkiin vaan sen liepeille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia
 3. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 4. Jätkäsaareen valmistui puisto, joka ei näytä järin luonnolliselta – vanhemmat seuraavat sydän kurkussa aluetta halkovan pyörätien liikennettä
 5. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 6. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 7. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 8. Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta
 9. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 10. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 11. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 12. T24: Virossa kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.