Helsingin kaupunki jakoi 180 000 euroa pika-avustuksia – myös keppihevosharrastajat saivat omansa

Helsingin kaupunki jakaa pika-avustuksia projektiluontoisiin kulttuurin, nuorison ja liikunnan hankkeisiin ja projekteihin. Avustusta on voinut hakea esimerkiksi uudenlaiseen digitaaliseen ja virtuaaliseen toimintaan, tapahtumiin ja etätekemiseen, jotka edistävät kaupunkilaisten osallistumista ja vahvistavat sosiaalisuutta.

Pika-avustusten ensimmäisessä käsittelyssä hakijoita oli 415 ja avustusta myönnettiin 121 hakijalle yhteensä 180 000 euroa.

Pika-avustusten toisessa vaiheessa hakijoita oli 260, ja avustusta haettiin yhteensä yli miljoonan euron edestä. Toisella kierroksella avustuksia on tarkoitus jakaa yhteensä 150 000 euroa. Yksi avustus on ollut maksimissaan 5 000 euroa.

Pika-avustukset ovat kaupungin tiedotteen mukaan mahdollistaneet hauskojen ja hyödyllisten projektien käynnistämisen kaikkien iloksi. Sellainen on esimerkiksi vapaaehtoisten kulttuuriaktiivien pyörittämä Karanteeniklubi, joka mahdollistaa kuratoidun ja turvallisen, riippumattoman ja maksuttoman virtuaalisen kulttuurin alustan ja ilmoitustaulun. Karanteeniklubi on kasvanut lyhyessä ajassa 15 000 ihmisen yhteisöksi.

Helsingin Wiisikot ry:n järjestämässä kaikille avoimessa keppihevos-videokilpailussa innokkaat harrastajat pääsevät kilpailemaan lähettämillään videoilla mestaruuksista kolmessa sarjassa: upein keppihevonen, kouluratsastusohjelma ja yleisön suosikki. Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan. Osallistuminen on ilmaista.

Avustettu on myös esimeriksi sambakoulu Império do Papagaio ry:n kaikille avoimia ja maksuttomia online-tanssitunteja, Helsingin Suunnistajat ry:n lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille kohdennettuja 1,5–2 kilometrin ratoja lähimaastoissa ja liikuntapuistoissa sekä Helsinki Seagulls ry:n koripallosta ja palloilulajeista kiinnostuneille suunnattuja Virtuaalisia kenttätestejä.

Mahdollisuus hakea pika-avustuksia on päättynyt eikä hakemuksia oteta enää tämän toisen vaiheen jälkeen käsittelyyn.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut